Spökjakt säsong 4

EXKLUSIVT: Spökjakt säsong 5 spelas in i Conjuring-huset

  • Discovery+
Filmtopp
Uppdaterad 12 augusti 2022 kl. 13:08 | Publicerad 10 augusti 2022 kl. 14:08

Jocke och Jonna berättar om nya planerna för Filmtopp

Förra veckan var det premiär för en ny säsong av "Spökjakt". I en exklusiv intervju med Filmtopp avslöjar Jocke och Jonna att de snart spelar in nya avsnitt.

Med två Kristallenvinster och miljontals strömingar har Spökjakt blivit ett av svenskarnas favoritprogram. I serien ser vi profilerna Joakim och Jonna Lundell besöka påstått hemsökta platser för att se om det finns någon sanning i ryktena om paranormal aktivitet.

Den 5 augusti var det premiär för den fjärde säsongen, som till skillnad från tidigare, lämnade de svenska spökhusen för att jaga spöken runt om i Europa. Under säsongens gång åker de till Tyskland, Frankrike, Italien och Rumänien, varav det sista landet bjuder på en plats som faktiskt fick duon att börja tro att spöken kanske kan vara riktiga:

– I Hoia Forest var vi i "The Clearing", en av de mest kända platserna på jorden. Det är en cirkel mitt i skogen där det inte växer någonting. Vi hade hört innan att vi skulle vara försiktiga med björnar och vi hörde hur det sprang något runt oss som knäckte grenar. Vi tog upp värmekamerorna och de fångar allting, du kan till och med få med en mus på dem. Men det fanns ingenting, det bara lät en massa. Vi hörde att det inte var någonting från naturen utan att det var någon som gick där, säger Joakim Lundell.

– Eftersom det är så öppet där så hör man varenda grej. Var vi än tittade kände man sig iakttagen och det var verkligen som att någonting typ larvade med oss för att göra oss paranoida, berättar Jonna.

Conjuring
Finns spökena på 30 East Drive på riktigt? Foto: Warner Bros.

Besöker spökhuset från Conjuring-filmerna i nästa säsong

Men trots de obehagliga upplevelserna, som till och med gjorde att "kameramännen fick panik" är Jocke och Jonna redo för nya mardrömsliknande äventyr. De berättar att den nya säsongen av Spökjakt spelas in redan i september*, samtidigt som Jocke håller på att avsluta sin skräckfilm Feed.

– Vi har en Englandsäsong framför oss och där har vi 30 East Drive som vi har velat åka till väldigt länge. Jag tror att det är huset som någon av Conjuring-filmerna bygger på, sen har det ju gjorts så jävla många så jag vet inte vilken av dem det är. De är i London i en och det ska vara det här huset, det är väldigt likt som det ser ut i filmen med, säger han.

Då spelas Spökjakt säsong 5 in

Det är snabba ryck som gäller. Redan om några veckor reser Jocke och Jonna till England för att spela in igen.

– Första september där någonstans, så det är ganska snart. Jag kommer att göra en Spökjaktsäsong innan filmen [Feed] släpps. Så om kvällarna, efter att jag har jobbat med Spökjakt, kommer jag att behöva hålla på att klippa, säger Joakim och skrattar.

*Filmtopp har varit i kontakt med Discovery+ som inte kan bekräfta några detaljer angående en femte säsong av Spökjakt. De bekräftar inte heller att det finns något spikat datum för inspelningsstart av en kommande säsong. Om serien förlängs eller inte kommer att meddelas av Discovery+ senare i år.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL