Jessica Chastain leder kvinnlig rollista i spionfilm

Jessica Chastain leder kvinnlig rollista i spionfilm

Uppdaterad 13 juli 2021 kl. 22:02 | Publicerad 02 maj 2018 kl. 16:00

355 är en kommande spionfilm med kvinnliga agenter från hela världen.

Jessica Chastain och filmskaparen Simon Kinberg ska tillsammans göra spionthrillern 355 där en grupp internationella kvinnliga spioner samarbetar i Jason Bourne/Mission Impossible-stil.

Simon Kinberg är en rutinerad manusförfattare och producent med verk som Deadpool, The Martian, Logan och Cinderella på sitt cv. Nyligen gjorde han sin regidebut med filmen X-Men: Dark Phoenix där han bland andra regisserade Jessica Chastain.

Deadline rapporterar att Jessica Chastain förslog en idé om en spionthriller med en kvinnlig ensemble för Simon Kinberg som direkt blev intresserad. Till Deadline sade Chastain bland annat såhär:

"Jag hade så roligt när jag arbetade på The Help att jag efteråt alltid kände att jag ville göra en till film med en kvinnlig rollista. Jag älskar Bourne-filmerna och Mission Impossible och undrade varför, förutom Charlies änglar, det inte har gjorts fler kvinnliga spionfilmer."

Jessica Chastain ringde själv runt till skådespelerskor som hon ville ha med i projektet och samtliga accepterade omedelbart erbjudandet. Idén var alltid att ha en bred internationell rollista och namnen som hon tänkte på var blanda andra Marion Cotillard, Penelope Cruz, Fan Bingbing and Lupita Nyong’o.

Simon Kinberg menar att Jason Bourne är tonen som ska eftersträvas förutom att rollistan ska bestå av kvinnor som delar tiden på vita duken. Såhär sade han till Deadline:

"Jag tänker inte vara lika överdriven som andra filmserier. Där de kretsar kring en karaktär är det här hela ensemblen som är målet. Alla karaktärer ska ha egna personligheter och historier, fullt utvecklade och komplicerade karaktärer med lika mycket tyngd i filmen. Vi gräver också djupare i vad som är riktig spionteknologi i dag. Mycket saker ser ut att vara direkt från James Bond eller en sci-fi, men teknologin är så avancerad i dag att det är på riktigt."

Manuset är skrivet av Theresa Rebeck och ska handla om toppagenter från hela världen som måste enas för att stoppa en global organisation från att få tag på vapen som kan driva en redan osäker värld in i kaos. De måste bemästra kulturella och politiska skillnader för att enas och arbeta tillsammans.

Något premiärdatum är ännu oklart. Förhoppningen framöver är att starta en ny franchise. Även filmserien Ocean's Eleven får spinoffen Ocean's 8 som snart anländer med en kvinnlig rollista.

Vad tror du om Jessica Chastain och andra kvinnliga skådespelare i en spionthriller?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL