Jeff Bezos om Maktens ringar: "Fucka inte upp detta"

Jeff Bezos om Maktens ringar: "Fucka inte upp detta"

Filmtopp
Uppdaterad 02 september 2022 kl. 06:09 | Publicerad 01 september 2022 kl. 22:09

Biljonären höll tal under London-premiären

I tisdags närvarade Filmtopp på smygpremiär för "Maktens ringar" i London. Utöver skådespelarensemblen var även Amazons VD Jeff Bezos på plats tillsammans med J.R.R. Tolkiens närmaste släktingar.

Den 2 september är det officiell världspremiär för historiens mest påkostade TV-serie – Sagan om ringen: Maktens ringar, som skildrar ett nytt kapitel i J.R.R. Tolkiens universum. Denna gången försätts vi i den andra tidsåldern, 3 000 år för händelserna i Hobbit och Sagan om ringen.

Serien är skapad av Patrick McKay och John D. Payne som nitiskt har granskat Tolkiens texter för att hitta det perfekta uppslaget. Denna gången möter vi en "ung" Galadriel, som blott några tusen år gammal ger sig ut på jakt efter uppstickaren Sauron. I en intervju med Filmtopp vittnar både Patrick och John om sin kreativa frihet och tackar Jeff Bezos för förtroendet.

Jeff Bezos om Maktens ringar: "Fucka inte upp detta"

Jeff Bezos om Maktens ringar: "Fucka inte upp detta"
Foto: Amazon Prime Video.

När Filmtopp närvarade på galapremiären i London, där Leicester Square byggts om till ett litet mini-Midgård utanför Odeon Theatre, var även Jeff Bezos på plats för att hålla ett brandtal för serien och tacka alla medverkande.

– När jag var 14 år gammal förälskade jag mig i äventyren, det detaljerade universumet, tematiken om hopp och optimism, idén om att alla har sin roll att spela. Och jag är glad att rapportera att den cykeln fortsätter än i dag. Mina barn har också blivit Tolkienfans. Faktum är att en av mina pojkar närmar sig nivån av en Tolkien-vetare. Han vet så mycket om det här universumet. Efter att Amazon involverades i det här projektet kom min son fram till mig, såg mig i ögonen mycket allvarligt och sa "Pappa, snälla fucka inte upp detta".

Bezos fortsatte sedan att berätta om det hjärteprojekt som är den nya Sagan om ringen-serien. Även Tolkiens släktingar var på plats för att ta del av seriens första två avsnitt.

Se hela klippet där Jeff Bezos pratar om Sagan om Ringen-serien: 

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL