Good Luck Guys – "Jag ville åka hem efter en dag"

Jasse och Anty om Good Luck Guys: "ville åka hem efter en dag"

Moa  Andersson
Uppdaterad 23 januari 2023 kl. 08:01 | Publicerad 22 januari 2023 kl. 14:01

Jasse om den tuffa tiden i Good Luck Guys

Idag är det äntligen är premiär för Good Luck Guys på Prime Video. Två av deltagarna vi kommer få följa är Jasmin "Jasse" Gustafsson och Antonia "Anty" Johnsson som ska överleva på en helt öde strand i Thailand. Men deras resa har inte varit helt smärtfri.

Idag sänds äntligen första avsnittet av Good Luck Guys exklusivt på Prime Video med hela Sveriges älskade Kodjo Akolor som programledare. Programmet utspelar sig på en öde strand i Thailand där deltagarna i par tävlar om prispallen i olika utmaningar. Till slut kommer endast ett par stå som segrare i det sista avsnittet. Vinnarna kommer att ha bevisat sig vara värda segern, få sin prispeng, statyett och sitt alldeles egna överlevnadskit.

Lag gul består av Jasmine "Jasse" Gustafsson, 28, och Antonia "Anty" Johnson, 30, som är två av deltagarna vi får följa i programmet. Filmtopp har frågat hur deras upplevelser under inspelningen har sett ut.

Jag tror att både jag och Anty kände att alla hade fått lite olika information om hur svårt det skulle vara. Jag tror att de har anpassat vad de har sagt utifrån vilken person de har pratat med, säger Jasse och skrattar.

Både Jasse och Anty tycker att det var roligt med ett nytt koncept men varken någon av dem var beredda på att det skulle vara så tufft som det faktiskt var. De två deltagarna var ett utav två lag som faktiskt inte hade valt lagpartner själva och inte hade någon aning om vem dem skulle bli ihopparade med, det hade kunnat bli hursomhelst. 

Det var jag och Jasse som blev ihopsatta och sedan var det Nardos och Mos som blev ihopparade av produktionen. Det var ju också en nervositet vem man skulle hamna i lag med och jag var helt övertygad om att vi inte skulle få veta det förrän först i Thailand eller på Arlanda. Sedan fick vi veta det tidigare och jag blev sjukt glad att jag fick köra med Jasse, säger Anty. 

Jasse och Anty om Good Luck Guys: "ville åka hem efter en dag"
Foto: Prime Video.

Nu är det färdigbråkat

Hela konceptet med programmet är att publiken ska bli bevisade att deltagarna kan göra mer än att underhålla sina följare på sina sociala medier. Både Jasse och Anty är influencerprofiler och har flera 100 000-tals människor som följer deras vardag varje dag. De har båda deltagit i flera tidigare realityproduktioner, Jasse skulle faktiskt kunna tituleras som en av Sveriges OG-realitystjärnor. Hon har i princip spenderat hela sitt unga vuxna liv i flera säsonger av realityserien Ex On the Beach.

Vi har ju inte sett programmet än, men känslan är att publiken kommer bli imponerade av hela gruppen för det finns en ganska generell bild av influencers - att vi vill ha lyx och allt serverat, inte att vi skulle vilja bo på en strand i hyddor, förklarar Anty.

När Jasse fick erbjudandet om att vara med i Good Luck Guys blev hon väldigt glad eftersom hon inte gjort sådan reality förut. Hon kände att hon äntligen skulle få göra ett realityprogram som inte går ut på att dricka alkohol varje dag och bråka stup i kvarten, utan ett program med en trevligare stämning och att äntligen få visa en annan sida. Jasse känner också att hon har inte så mycket mer att ge i de gamla koncepten.

Jag kanske inte kommer vara med i ett överlevnadskoncept igen, men det hade varit kul att få göra andra typer av reality igen, berättar Jasse. 

Jasse och Anty om Good Luck Guys: "ville åka hem efter en dag"
Foto: Prime Video.

Psykiskt påfrestande inspelning

Jasse berättar att det var till hennes fördel att Anty var så lugn i alla situationer eftersom det inte är ett personlighetsdrag som hon har. Jasse är är helt tvärtom, en känslomänniska som agerar impulsivt, och vaknar hon upp på fel humör kan det vara svårt för henne att vända om direkt och vara positiv.

Där på plats blev det ännu mer påtagligt för jag kände redan efter en, två dagar att "hur i helvete ska jag klara av det här?", berättar Jasse. 

Hon gick direkt in i en negativ spiral som hon hade bestämt sig för att absolut inte göra, men direkt kände hon en hemlängtan. Då var Anty väldigt duktig på att ha små knep för att få henne att sekundvis överleva. Jasse förklarar att hon hade det mycket svårare än Anty psykiskt och kände direkt att det var mycket tuffare än vad hon hade kunnat föreställa sig. Såklart var det en påfrestande upplevelse för Anty också som förklarar att det var mycket värre än vad hon hade ställt sig in på. Hon älskar äventyr och hade, till skillnad från Jasse, kunnat ställa upp i en säsong två om hon fick chansen. 

Man fick bara övertala sig själv, man vaknade och visste om att jag har valt att vara här och jag väljer att vara kvar. Vi kunde ju närsomhelst slänga in handduken och säga att vi inte klarade mer. Såklart var det jobbigt fysiskt i tävlingarna, men att rent psykiskt orka övertala sig själv var det värsta, säger Anty.

Idag, den 20 januari, ser vi Jasse och Anty i "Good Luck Guys" på Prime Video. Om de klarar sig på Thailands öde strand längre än en dag återstå att se...

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL