Prime Video släpper 9 efterlängtade nordiska Viaplay-titlar

Författaren om Jana – Märkta för livet säsong 2: "Får ju sikta högt"

Olivia Samuelsson
Uppdaterad 01 maj 2024 kl. 09:05 | Publicerad 30 april 2024 kl. 14:04

"Jag tänker att Jana ska gå i 30 år"

Den 19 april hade den nya kriminalserien "Jana – Märkta för livet" premiär på Prime Video. Filmtopp undersöker därför hur läget ser ut inför en fortsättning och kan konstatera att det ser minst sagt ljust ut.

I den här kriminalserien hittas en högt uppsatt chef för Migrationsverket mördad i sitt eget hem och snart kliver den assisterande åklagaren Jana (Madeleine Martin) in i utredningen. Jana är ung och ambitiös, men kämpar under ytan med sina inre demoner och hemska minnen från sin barndom som krigsflykting. När den misstänkte hittas död känner hon genast igen något på hans kropp och hon inser snart att utredningen har med henne själv att göra. 

Jana – Märkta för livet är en serieadaption av Emelie Schepps populära böcker om åklagaren Jana och serien är regisserad av Felix Herngren och Henrik Björn. I serien ser vi bland annat August Wittgenstein, Johan Ulveson och Pernilla August

Säsong 1 av serien hade premiär på Prime Video den 19 april. Den har hittills fått ett bra mottagande och som alltid när man sett klart en bra serie vill man veta om det kommer en fortsättning. 

Författaren om Jana – Märkta för livet säsong 2: "Får ju sikta högt"
Foto: Prime Video.

Jana – Märkta för livet säsong 2: "Jag tänker att Jana ska gå i 30 år"

Serien har fått ett bra mottagande överlag av både kritiker och tittare och Filmtopps recensent Emil Oscar Rasmussen gav den 4 av 5 i betyg och menar att den "lyckas sticka ut som något unikt i myllret av kriminalserier". 

I nuläget finns det sju stycken färdiga böcker om åklagaren Jana, vilket innebär att det finns gott om underlag för en eventuell fortsättning. I en intervju med Filmtopp berättar dessutom författaren själv att hon har börjat med bok nummer åtta. Hon berättar också hur hon har höga förhoppningar på tv-serien om Jana.

– Jag tänker att Jana ska gå nu i 30 år framåt. Man får ju sikta högt, säger Emelie Schepp. 

Även Johan Ulveson berättar om sina tankar och förhoppningar inför en säsong 2. 

– Men det finns en fortsättning som borde berättas, tycker jag. Och där får man hela historien om min karaktär, säger han. 

I och med allt detta ser det minst sagt ljust ut för Jana – Märkta för livet, och med tanke på att vi svenskar inte kan få nog av bra kriminalare så känns det högst troligt att vi får återse Jana i en säsong 2.  

Filmtopp håller dig uppdaterad om huruvida det blir en säsong 2 av "Jana – Märkta för livet"

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL