Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Jamie Lee Curtis återvänder i nästa Halloween!

Jamie Lee Curtis återvänder i nästa "Halloween"!

Eric Diedrichs | Nyhet
01 november 2017
Eric Diedrichs | Nyhet
01 november 2017

"Skrik-drottningen" Jamie Lee Curtis återvänder till Halloween-serien.

Jamie Lee Curtis bredvid Michael Myers

Jamie Lee Curtis meddelar på sociala medier att hon kommer att återvända som Laurie Strode i nästa Halloween-film, som förväntas ha premiär den 19:e oktober 2018.

Det går att diskutera om det verkligen är rätt att säga "Glad Halloween" eller inte. Halloween är trots allt högtiden mest förknippad med skräck och obehag. Men en sak är säker, Jamie Lee Curtis senaste annonsering i sociala medier har gjort många skräckälskare glada.

På Instagram, Twitter och Facebook meddelade "skrik-drottningen" att hon kommer att återvända till sin ikoniska roll som Laurie Strode i nästa Halloween-film – och nyheten har spridit sig som en löpeld. Det var trots allt med John Carpenters klassiska slasherfilm från 1978, som Jamie Lee Curtis skrev in sig i filmhistorien. Fast inte bara som skådespelare. Många filmvetare hävdar nämligen att hennes roll som Laurie Strode är prototypen för skräckfilms-fenomenet "The Final Girl".

Under åren har Jamie Lee Curtis medverkat i: Halloween, Halloween II, Halloween III (cameo), H20 och Halloween: Resurrection. Detta blir med andra ord den sjätte gången hon närvarar i den populära franchisen som nu går in på sin elfte film.

För att förstå Jamie Lee Curtis enorma signifikans för skräckfilmsvärlden kan det vara värt att veta att hon sedan Halloween har kallats för the "scream queen", en titel hennes mamma Janet Leigh först fick bära efter sin insats i Alfred Hitchcocks Psycho. En titel Jamie Lee Curtis snart har fått bära i 40 år.

Den nästkommande Halloween-filmen förväntas att ha premiär den 19:e oktober 2018.

Vad tycker du om att Jamie Lee Curtis återvänder i nästa "Halloween"?

Tips: Om du letar efter tips på bra skräckfilmer ska du spana in vår lista över de bästa skräckfilmerna. Vi uppdaterar den kontinuerligt så att du alltid ska kunna få de bästa tipsen!