EXTRA: Trailer till Avatar 2 släppt

James Cameron är inte sugen på Avatar 4 & 5

06 juli 2022 kl. 14:07

Orkar han inte mer efter Avatar 3?

James Cameron som skapat Avatar verkar inte vara speciellt sugen på att fortsätta sin filmserie. I en ny intervju hintar han om sitt framtida avhopp.

James Cameron har länge haft stora planer för sina Avatar-filmer, men nu säger regissören att han vill skicka stafettpinnen vidare till en annan regissör som han litar på. Cameron ligger bakom flera filmer som gjort succé till exempel Terminator, Aliens och Titanic.

I Avatar från 2009 hade Cameron många bollar i luften, han regisserade, producerade, skrev manuset och till viss del redigerade projektet. Filmen blev en gigantisk succé och slog tidigare ekonomiska rekord som hölls av Titanic. Totalt inkasserade filmen 2,8 miljarder dollar, men inte nog med att det blev en ekonomisk succé filmen vann även tre Oscars. 

James Cameron berättar för Empire Magazine:

– Jag har annat jag vill göra. Jag vet inte om jag vill göra mer efter Avatar 3 eller 4. Jag vill lämna över stafettpinnen till någon annan så jag kan fokusera på annat. Eller kanske inte, jag vet inte.

James Cameron berättar att planen är att fortsätta, men att det till stor del beror på biobesökarna. De kommande Avatar filmerna är: Avatar 2: The way of water (2022) Avatar 3 (2024) Avatar 4 (2026) Avatar 5 (2028). 

Premiären av Avatar: The way ot the Water är spikat den 14 December.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL