Jake Gyllenhaal i nya Road House – ersätter Patrick Swayze

Jake Gyllenhaal i nya Road House – ersätter Patrick Swayze

03 augusti 2022 kl. 07:08

Jake Gyllenhaal som bouncer

Jake Gyllenhaal gör huvudrollen som bouncer i en remake på 80-talsklassikern "Road House" med Patrick Swayze.

I Road House från 1989 får vi följa Patrick Swayze som spelar Dalton, en "bouncer" (säkerhetsvakt) som anlitas för att städa upp en stökig klubb. Nu är en uppföljare på gång med Jake Gyllenhaal i huvudrollen, berättar THR.

I den uppdaterade versionen kommer vi att förflytta oss från Missouri till Florida där en UFC-boxare, spelad av Jake Gyllenhaal, tar jobbet som nattklubbsvakt och håller koll så att inte fel folk besöker stället. Men snart upptäcker han att saker inte är vad de verkar på detta till synes idylliska danspalats.

Den kommande remaken regisseras av Doug Liman som jobbat på storfilmer så som Edge of Tomorrow och The Bourne Identity. Kanuset är skrivet utav Anthony Bagarozzi och Charles Gondry som tillsammans skrev actionkomedin The Nice Guys.

I filmen får vi se skådespelare som Billy Magnussen, Daniela MelchiorGbemisola Ikumelo, Lukas Gage och Bob Menery med flera.

När kommer nya Road House?

Jake Gyllenhaal i nya Road House – ersätter Patrick Swayze
Patrick Swayze i "Road House" (1989). Foto: MGM.

Inspelningen av nya Road House påbörjas i den Dominikanska republiken i slutet av månaden och filmen med största sannolikhet att landa på Amazon Prime Video eftersom Amazon köpt upp MGM som tidigare hade filmrättigheterna. I dagsläget har vi inget premiärdatum att förhålla oss till, men vi förväntar oss att se filmen någon gång under 2023 och då troligtvis till hösten.

Mer läsning: 

NÄSTA ARTIKEL