Jack Black-filmen som hjälpte Anya Taylor-Joy att lära sig engelska

Jack Black-filmen som hjälpte Anya Taylor-Joy att lära sig engelska

Emil Oscar Rasmussen
11 april 2023 kl. 17:04

Anya Taylor-Joy lärde sig engelska med hjälp av Jack Blacks kultfilm

Anya Taylor-Joy och Jack Black är just nu aktuella med "Super Mario Bros. Filmen" som gör storsuccé. För den förstnämnda av dem sträcker sig deras relation dock betydligt längre bakåt i tiden än filmen de precis gjort tillsammans. Anya Taylor-Joy hävdar nämligen att det var en av Jack Blacks filmer som lärde henne engelska.

Anya Taylor-Joy en är av de senaste årens absolut främsta stjärnskott på Hollywoodhimlen. Från att ha varit ett relativt okänt namn har hon på rekordkort tid blivit ett av de mest eftertraktade skådespelarnamnen på marknaden. Bara sedan 2020 har vi sett henne i globala succéer och storsatsningar som The Queen's Gambit, Peaky Blinders, The Northman, The Menu och Amsterdam.

Just nu är Taylor-Joy aktuell med en annan storfilm – Super Mario Bros. Filmen. I den animerade filmadaptionen av Nintendos signaturkaraktär och universum gör hon rösten till prinsessan Peach. Stjärnskottet är del av en extremt namnkunnig skådespelarensemble som utöver henne själv inkluderar Chris PrattCharlie DayKeegan-Michael KeySeth Rogen och Jack Black

Tenacious D-ikonen Black spelar rollen Bowser, och de två skådespelarna må vara fiender i filmen, men det hindrar inte Taylor-Joy från att ha en unik relation till Jack Black, i positiv bemärkelse.

Jack Black-filmen som hjälpte Anya Taylor-Joy att lära sig engelska
Anya Taylor-Joy gör rösten till Peach i Super Mario Bros. Filmen. Foto: UIP.

Jack Blacks kultfilm som lärde Anya Taylor-Joy engelska

Trots att Anya Taylor-Joy och Jack Black båda medverkar i Super Mario Bros. Filmen träffades de aldrig under inspelningen av den. I en intervju med Buzzfeed berättar Taylor-Joy att duon spelade in rösterna för sina roller vid separata tillfällen. De två skådespelarna hade aldrig träffats förrän de fick chansen att möta pressen tillsammans för att marknadsföra filmen.

– Jag insåg inte att jag skulle göra pressdagen för filmen tillsammans med Jack Black, så när jag läste det var det ett ljud som kom ur mig som bara var ett gällt skrik, vilket jag inte väntade mig, berättar Anya Taylor-Joy för Buzzfeed. Så jag var super-starstruck när jag såg schemat för dagen. Jag blir så väldigt sällan, men jag sprang bara runt tidigare och tänkte "åh herregud, Tenacious D, det här är fantastiskt!"

Jack Black i School of Rock
Jack Black i School of Rock (2003). Foto: Paramount Pictures.

Anledningen till att Anya Taylor-Joy blev så starstruck i samband med att hon skulle möta pressen med Black grundar sig delvis i hennes uppväxt. I intervjun hävdar hon nämligen att det var Jack Blacks kultfilm School of Rock som till stora delar lärde henne engelska.

– På skolan som jag gick på när jag först flyttade till London spelade de School of Rock varje fredag. Vid den tidpunkten pratade jag inte mycket engelska, om en någon, så den och Harry Potter och Jumanji är typ hur jag lärde mig engelska, avslöjar Taylor-Joy för Buzzfeed.

Anya Taylor-Joy är visserligen brittisk och föddes i USA, men hon är också av argentinsk härkomst. Det var också i Argentina och Buenos Aires som hon växte upp under sina första år i livet, vilket gjorde spanska till hennes modersmål och engelska till hennes andraspråk.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL