Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
J.K. Rowling ratas från Harry Potter-specialen

J.K. Rowlings syrliga hån mot Harry Potter-fansen: "Förberett champagnen"

Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
25 april 2023
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
25 april 2023

Starka reaktioner när J.K. Rowling fortsätter kriget mot sina kritiker

Med planerna på en Harry Potter-serie bekräftade uppmanar en skara fans till bojkott av produktionen. J.K. Rowling replikerar nu med att hälla bränsle på elden – genom att syrligt håna dem med påståendet om att hon förberett champagnen.

Tidigare i april släppte Warner Bros. Discovery bomben att de satt en reboot av Harry Potter i rullning. Istället för nya filmer kommer J.K. Rowlings böcker denna gången att adapteras till en tv-serie för HBO. Som om det inte vore nog är det också bekräftat att författaren själv är involverad i projektet som producent.

Nyheterna om den kommande Harry Potter-serien och J.K. Rowlings involvering har rört upp en hel del känslor. Många fans ifrågasätter behovet av en reboot och ser hellre att minnet av filmerna inte ska vattnas ur med en ny serie. Andra ställer sig emot satsningen på grund av Rowlings betydande roll. Detta efter den kritik hon mottagit under flera års tid, som grundar sig i anklagelser om transfobi efter att författaren har uttryckt sig minst sagt kontroversiellt vid upprepade tillfällen.

J.K. Rowlings syrliga hån mot Harry Potter-fansen: "Förberett champagnen"
Dramat mellan J.K. Rowling och hennes kritiker fortsätter. Foto: Warner Bros.

J.K. Rowling med syrligt hån mot fansen som vill bojkotta Harry Potter-serien: "Förberett champagnen"

Att Harry Potter nu blir till serie med J.K. Rowling som en del av projektet har lett till att en del av författarens kritiker och franchisens fans uppmanar till bojkott på sociala medier. Medan Warner Bros. Discovery har svarat undvikande på frågor och kritik om Rowlings involvering i projektet, ser författaren själv inte ut att ha några som helst tankar på att ligga lågt.

Istället för att försöka neutralisera eller ignorera kritiken väljer J.K. Rowling att hälla ytterligare bränsle på elden genom att håna sina meningsmotståndare med ett syrligt inlägg på Twitter.

På plattformen skriver hon sarkastiskt:

– Fruktansvärda nyheter, som jag känner mig skyldig att dela. Aktivister som omnämner mig försöker organisera ännu en bojkott av mina verk, denna gången av Harry Potter-serien. Eftersom förvarnad är detsamma som beväpnad har förberett ett stort lager champagne.

J.K. Rowlings tweet har lett till en del starka reaktioner. I författarens eget kommentarsfält på Twitter är stödet för henne stort, medan det på andra håll finns många som ifrågasätter hennes agenda med det sarkastiska uttalandet.

– Vid det här laget handlar det inte om vad hon sa för mig, utan hur hon beter sig. Jag tillhör inte gruppen hon ogillar och jag känner inte ens någon som gör det. Det är bara smaklöst, skriver en användare på Reddit

Även där finns det dem som tar henne i försvar medan andra går ännu längre och till och med jämför hennes hånfullhet med Margaret Thatcher.

 

NÄSTA ARTIKEL