Vilken tid släpps Harry Potter-specialen Return to Hogwarts? Här är svaret

Harry Potter får ny TV-serie – med J.K. Rowling ombord

Filmtopp
22 augusti 2022 kl. 08:08

Uppges vara ett brådskande projekt för Warner Bros.

Författaren J.K. Rowling uppges haft möten med Warner Bros. om att utveckla en ny Harry Potter-serie som kommer till HBO Max.

Harry Potter är en av tidernas mest framgångsrika filmserier. Drygt elva år efter att den sista delen gick upp på bio verkar en serie nu äntligen vara på väg. Tidningen The Daily Mail rapporterar att det berömda trollkarlsuniversumets skapare J.K. Rowling fått klartecken att utveckla en spinoff.

Det har länge spekulerats om att en ny Harry Potter-serie skulle bli av. Nu verkar det som att vi faktiskt har något konkret i görningen. Enligt källor till The Daily Mail pratar folket på HBO om en ny spinoff-serie som att den är en självklarhet. Däremot finns det inga vidare uppgifter om vad serien skulle handla om, men den förväntas ha helt nya karaktärer.

J.K. Rowling högst involverad i nya Harry Potter-serien

Harry Potter får ny TV-serie – med J.K. Rowling ombord
"Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts". Foto: HBO Max.

Enligt uppgifterna har J.K. Rowling fört samtal med nya Warner Bros.-chefen David Zaslav om hur en ny serie skulle kunna ta form. Zaslav ska ha varit angelägen om att träffa Rowling, som innehar de immateriella rättigheterna till Harry Potter, och behandlat deras möte som en brådskande fråga. Att Rowling sitter på rättigheter ger henne inflytande över alla beslut som tas inom franchisen, inklusive merchandising, nöjesparker och filmprojekt.

Relationen mellan Rowling och Harry Potter-fansen har varit frostig sedan ett par års tid tillbaka då hon kritiserats för att vara transfobisk. Detta uteslöt henne från den efterlängtade Reunion-specialen som hade premiär på HBO förra året. Det återstår att se ifall hon med den nya produktionen kan komma att reparera sprickan mellan henne och fansen.

Warner Bros. som äger HBO har själva vägrat att kommentera spekulationerna. Men att de vill yngla av sig spinoff-serier innanför deras filmuniversum känns som ett väntat steg sett till att det är känt att de tvingats göra beskärningar på senare tid, och att Disneys strategi med nya Marvel-och Star Wars-serier visat sig vara framgångsrik.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL