Internet frågar: Vad tycker Alexandra Rapaport om män?

Internet frågar: Vad tycker Alexandra Rapaport om män?

Filmtopp
Uppdaterad kl. 08:09 | Publicerad 13 september 2022 kl. 04:09

Stjärnan svarar på hennes googlade frågor

Alexandra Rapaport är en av gästerna som deltagit i Filmtopps intervjuserie "Internet frågar". I hennes avsnitt svarar skådespelerskan, aktuell med feministiskt starka serien "Heder", på vad hon tycker om män.

I dag är det premiär för den nya säsongen av Viaplays serie Heder där Alexandra Rapaport spelar en av huvudrollerna. Serien har med sina två föregående säsonger blivit omåttligt populär och fått en riktigt lojal skara följare, vilket inte märktes minst på Filmtopp och Viaplays smygpremiär av Heder säsong 3 där massvis med fans slöt upp för att träffa sina idoler. 

En av seriens främsta framgångsrecept är att dess feministiska sida, att den drivs av fyra starka kvinnor. I den nya säsongen går kvartetten spelad av Rapaport, Anja Lundqvist, Eva Röse och Julia Dufvenius, samman för att tackla mäns våld mot kvinnor.

Alexandra har tillsammans med sina kvinnliga kollegor utvecklat och format serien bakom kulisserna, och därmed stått för flera idéer. Den här gången har de fastnat för incel-rörelsen som är minst sagt ett orosmoln.

Internet frågar: Vad tycker Alexandra Rapaport om män?

Internet frågar: Vad tycker Alexandra Rapaport om män?
Foto: Axel Diedrichs / Filmtopp Media.

I en intervju med Filmtopp svarar Alexandra Rapaport på nätets mest frågor om henne, och med Heder som bakgrund kommer det kanske inte som en större överraskning att en av dem är vad hon tycker om män. Alexandras svar antyder att hon har en sund människosyn utan generaliseringar:

– Vad jag tycker om män? Det är en jättekonstig fråga. Som att jag går och generaliserar män och kvinnor. Jag har inget mansförakt jag går och bär på. Min närmaste familj består i huvudsak av män. Jag har tre bröder och en syster, och har från att jag var tio år när min mamma gick bort levt med min pappa som är världens bästa man. Jag gillar män. Inte alla män, men jag gillar inte alla kvinnor heller. 

För fler frågor och svar om allt möjligt runt skådespelerskan, se hela Filmtopps avsnitt av "Internet frågar" med Alexandra Rapaport här: 

Nu streamar den tredje säsongen av "Heder" med Alexandra Rapaport på Viaplay. 

Mer läsning:

 

NÄSTA ARTIKEL