Alexandra Rapaport: "Därför är Gåsmamman min bästa roll"

Alexandra Rapaport: "Därför är Gåsmamman min bästa roll"

Filmtopp
03 september 2022 kl. 20:09

Stjärnan förklarar varför hon glänser mest som Sonja Ek

Hon har gjort flera stora filmer och serier. I en intervju med Filmtopp svarar Alexandra Rapaport på vilken som är hennes allra bästa roll och varför.

Med filmer och serier som LivvakternaJaktenSpringflodenMorden i Sandhamn, Gåsmamman och Heder råder det inga tvivel om att Alexandra Rapaport har ett CV fullt med minnesvärda produktioner. Genom karriären har hon också hyllats brett för flera av sina insatser. Men vilken av alla de roller som hon gjort håller hon själv sin allra bästa? Svaret är den som Sonja Ek i Gåsmamman som nu är inne på sin sjätte säsong. Längre ned hittar du motiveringen.

Alexandra Rapaport: "Därför är Gåsmamman min bästa roll"

Alexandra Rapaport: "Därför är Gåsmamman min bästa roll"
Alexandra Rapaport som Sonja Ek. Foto: C More.

När Alexandra medverkade i Filmtopps intervjuserie Internet frågar fick hon besvara fansens frågor om henne. Då ställdes frågan om vilken som är hennes allra bästa roll. Utan att behöva tänka särskilt länge svarade hon följande: 

– Vilken som är min bästa roll? Den som jag fått svänga mest i är Gåsmamman. Där har jag givit mig själv mest utrymme om man säger så. Där är det jag som bestämmer.

Alexandra är som bekant inte endast skådespelare i serien utan har även varit med från starten som producent och utvecklat den, vilket gett henne större friheter i formandet av huvudkaraktären Sonja Ek. Det kanske är det som är tricket för att få ut mest av sig själv som skådespelare, att själv bestämma hur du ska porträttera din rollfigur? Hur som helst kan vi bara konstatera att det fungerat väldigt väl i det här fallet eftersom Alexandra fått två Kristallen-nomineringar för sin prestation och därtill en vinst. 

För mer kul trivia om stjärnan, se hela Filmtopps avsnitt av "Internet frågar" med Alexandra Rapaport här:

 

Alexandra Rapaport är just nu aktuell med nya säsonger av Morden i Sandhamn och Gåsmamman som du båda två kan streama på C More.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL