Intervju med Sandra Redlaff från SVT:s 'Innan vi dör'

Innan vi dör säsong 3 – blir den av?

Filmtopp
Uppdaterad 03 september 2020 kl. 12:09 | Publicerad 20 februari 2020 kl. 13:02

Får vi se mer av Hanna och Christian?

Den första säsongen av SVT:s och Viaplays thrillerserie fullkomligt golvade den svenska publiken. Säsong 2 fick även den finfin kritik, så nu väntar många på beskedet kring en fortsättning. Får vi se Innan vi dör säsong 3?

Adam Pålsson i "Innan vi dör".
Foto: SVT/Viaplay.

Många är vi som fängslats av den spännande serien Innan vi dör, där framförallt den första säsongen är bland det bästa som gjorts på den svenska krim-scenen. Storyn om polisen Hanna, som försöker hitta sin försvunna kollega, och hennes son Christian som infiltrerar den farlige familjen Mimicas. I huvudrollerna ser vi Marie Richardson och Adam Pålsson, fint ackompanjerade av briljante Magnus Krepper och andra begåvningar som Sandra RedlaffAlexej Manvelov och Peshang Rad

Den andra säsongen av SVT och Viaplays succéserie rullar just nu på Viaplay. Det börjar bli dags att ställa oss frågan ifall vi får se Innan vi dör säsong 3. 

"Finns mer att hämta"

Marie Richardson och Magnus Krepper i "Innan vi dör".
Marie Richardson och Magnus Krepper i "Innan vi dör". Foto: SVT/Viaplay.

Marie Richardson har gjort kriminalare i många år, och ser heller inte ut att stoppa på ett tag. Den som sett Innan vi dör vet vilken pigg 60-åring vi har att göra med. Hon har vid flera tillfällen sagt att hon gärna tar sig an projekt så länge berättelsen i fråga är intressant. I en intervju med Filmtopp på Nordic Entertainment Groups vårpresentation, pratade hon i termerna att hon är öppen för en fortsättning – och vad hon, isåfall, vill se mer av i säsong 3: 

– Skulle vi göra en tredje säsong vill jag se mer av mor och son-relationen ute på fältet. Bra välskrivna scener där Hanna och Christian tvingas göra saker ihop. Det finns mer att hämta där. 

För den som håller tummarna för en fortsättning är det förstås underbara nyheter att Richardson har en tredje säsong i tankarna. 

Spekulationer

Så länge en serie uppskattas och har många tittare, tenderar den att få förnyat kontrakt. I fallet Innan vi dör vill det svenska folket givetvis se mer, men kanske hänger det mer på att dess nyckelpersoners scheman ska klaffa?

Adam Pålsson, som vi vet är en av Sveriges hetaste stjärnor just nu, har börjat kika på projekt utomlands. Han var med i den första säsongen av Amazon Prime Video-serien Avenue 5 och har huvudrollen i Netflix kommande serie Young Wallander där han spelar titelrollen. 

Wilhelm Behrman, som arbetat med händelseförloppen i Innan vi dör, har även skapat Kalifat som ser ut att förnyas. Kanske behöver han också laborera för att kunna ägna sig åt båda serierna. 

Känslan säger att seriens team vill arbeta vidare på projektet och att ett tänkbart scenario är att vi får vänta lite längre än mellan säsong 1 och 2. 

Förhoppningsvis får vi snart klara besked kring Innan vi dör säsong 3. 

För fler nyheter --> scrolla vidare eller tryck här!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL