Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Kalifat säsong 2 – Det här vet vi

Kalifat säsong 2 – Det här vet vi

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
09 februari 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
09 februari 2020

Kommer den hyllade serien tillbaka?

Säsong 1 av Kalifat slog ned som en blixt på en svenska streamingmarknaden. Serien, som tacklar flera tuffa ämnen, är en av de hetaste i Sverige. Kommer vi att få se Kalifat säsong 2?

Den första säsongen av SVT:s dramaserie Kalifat består av 8 avsnitt och började rulla den 12:e januari. Berättelsen handlar om 5 kvinnor i Sverige som låter sig radikaliseras av religion. Och samtidigt får Säpo-agenten Fatima ett tips om att en terrorattack planeras i Sverige. 

Säsong 1 är en av de mest spännande och intensiva dramaserierna vi sett inom svensk TV de senaste åren. Den har hyllats frenetiskt av kritikerkåren och publiken älskar den minst lika mycket. Nu hoppas många på att vi får se Kalifat säsong 2. 

Mycket tyder på fortsättning

Även om det förstås är tidigt att spekulera, så förväntar vi oss att få se mer av SVT:s färska succé. Dels för den stora framgången, men också för att serien behandlar teman som kommer fortsätta att vara viktiga: tonåringars identitetssökande, radikalisering, svenskar som ansluter till IS... det finns många spännande infallsvinklar i denna känslomässiga knockout, som inte bör begränsas till en säsong. 

Idag pratas det mycket om att vi ser för många uppföljare på diverse filmer, men inom serievärlden är det nästintill en självklarhet att satsa långsiktigt. Manusförfattare arbetar allt mer med händelseförlopp som sträcker sig förbi den första säsongen. Och sällan har väl en succé stannat efter en riktigt bra öppning? 

Veckans streamingtips hittar du här:

Veckans-streamingtips

Något annat som tyder på fortsättning är att seriens huvudförfattare Wilhelm Behrman har erfarenheten av att utveckla uppföljare. Han har nämligen skrivit på SVT och Viaplays hyllade kriminalare Innan vi dör med Marie Richardson och Adam Pålsson

Vi håller tummarna för att vi snart får nyheten om att Kalifat säsong 2 är på väg. 

UPPDATERING:

Enligt Expressen har nu Anna Croneman, SVT:s dramachef, gjort sina första uttalanden om en eventuell fortsättning:

”Jag såg just att det startats en facebookgrupp som kräver en säsong två. Det är naturligtvis ganska underbart, men inget är planerat så vi ber att få återkomma i frågan.”

Hon ska också ha sagt att "Feedbacken från publiken har varit så överväldigande".

Vi får alltså tummarna om att SVT återkommer med beskedet vi alla suktar efter, vilket i dagsläget är mycket troligt.

NÄSTA ARTIKEL