Quentin Tarantino lägger ner: redan gjort tio filmer

Quentin Tarantino lägger ner: "redan gjort tio filmer"

Filmtopp
Uppdaterad 01 april 2024 kl. 09:04 | Publicerad 01 april 2022 kl. 07:04

Ska skriva romaner istället

Nya besked från Quentin Tarantino, regissören menar nu att det inte blir någon ny tionde film. Istället ska han lägga sin tid på att skriva fler romaner.

Under en lång tid har Quentin Tarantino flaggat för att han kommer sätta punkt för karriären med sin tionde film. Detta då han anser att filmskapande är en ung mans göra och att han vill sluta på topp. Detta har förstås lett till enormt höga förväntningar på hans nästa film, som enligt regissörens egna ord ska bli hans allra sista. Men sedan Once Upon a Time in Hollywood har det varit tyst kring mästerregissörens finalprojekt. I en öppenhjärtig intervju med The New York Times berättar han varför:

– Ärligt talat har jag redan gjort tio filmer. Och då räknar jag inte ens med Death Proof. Nej, jag har gjort elva filmer. Jag måste stå för dem, de är alla mina skapelser. Däremot kommer jag aldrig att räkna in scenen i Sin City, även om jag är nöjd med den. Den räddade hela filmen.

Tarantino har alltid varit flexibel när det kommer till att räkna sina filmer. Enligt IMDb har han också mycket riktigt regisserat elva stycken långfilmer. I filmdatabasen står inte heller längre Kill Bill vol. 3 som "announced".

Här är alla Quentin Tarantinos filmer:

 1. My Best Friend's Birthday (1987)
 2. Reservoir Dogs (1992)
 3. Pulp Fiction (1994)
 4. Jackie Brown (1997)
 5. Kill Bill vol. 1 (2003)
 6. Kill Bill vol. 2 (2004)
 7. Death Proof (2007)
 8. Inglorious Basterds (2009)
 9. Django Unchained (2012)
 10. The Hateful Eight (2015)
 11. Once Upon a Time in Hollywood… (2019)

Ska fokusera på böcker

Istället för att regissera film menar Quentin Tarantino att han kommer att fortsätta skriva böcker istället. Förra året släppte han en romanversion av Once Upon a Time in Hollywood… och han har redan planer på att göra detsamma med Jackie Brown. Därefter, menar han, kommer han att skriva något helt nytt. Han har också ett gott öga till musikbranschen.

– Jag kanske gör en platta också. Jag har alltid sagt att musik är som film fast för öronen.

Tarantino är inte den ende regissören som kommer med nya besked. Tidigare kunde vi rapportera att James Cameron planerar att frysa ner sig själv för att göra film om framtiden. Frågan är dock om någon av dessa nyheter slår den om Christopher Nolan som åkte dit för hjärndoping. Låt oss hoppas att detta är ett aprilskämt.

MER LÄSNING:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL