Nu på bio

Det senaste på biofronten!

EXTRA: James Cameron fryser ned sig – Ska göra film i framtiden.

EXTRA: James Cameron fryser ned sig – "Ska göra film i framtiden".

Eric Diedrichs | Nyhet
01 april 2019
Eric Diedrichs | Nyhet
01 april 2019

Mästerregissören kliver in i kylrummet för att göra film år 2084.

Med sitt otroliga öga för specialeffekter har James Cameron moderniserat filmvärlden flera gånger om. Nu gör han sitt kanske galnaste experiment någonsin. På en presskonferens i Los Angeles meddelade han igår att han efter att Avatarfilmerna är inspelade, skall frysa ned sin kropp i hopp om att kunna göra film år 2084. – "Jag vill göra film i framtiden".

Nyp dig i armen, gnugga dig i ögonen. Igår natt, 03.15 i svensk tid, meddelade filmvisionären James Cameron, på en presskonferens på The China Theatre i Los Angeles, att han skall frysa ned sig själv och bevara sin kropp för framtiden. Detta i hopp om att göra film år 2084, vilket är 100 år efter att hans "första film" Terminator släpptes (uppenbarligen vill inte regissören kännas vid sin riktiga debutfilm Piraya 2 – De flygande mördarna från 1981).

"Jag vill göra film i framtiden" sade regissören till en förbryllad presskår, som inte kan bestämma sig för om regissören talar sanning eller om de just har varit med om århundradets PR-kupp.

Regissören hintar också om att det är hans omfattande forskning om att säkert kunna frysa ned ett liv och tina upp det i framtiden, som har varit det faktiska dröjsmålet mellan Avatar-filmerna:

– Det är dags att på allvar tänja på gränserna. Inte bara filmmediets utan också livets. Detta är en idé jag har haft med mig sedan jag i min ungdom såg The Thing From Another World, och de senaste tio åren har jag varit med och utvecklat tekniken för att så säkert som möjligt kunna frysa ned och bevara ett mänskligt liv för framtiden. Jag har vid flera tillfällen varit nära svaret på denna gåta, men gång på gång tvingats återgå till min forskning. Vilket har tvingat mig att skjuta på mitt filmarbete.

Den som är orolig för att de kommande Avatar-filmerna skall bli lidande, kan slappna av. Enligt Cameron har han sett till att de fullföljs enligt planerna.

– Om allt går rätt är jag snart klar med att spela in allt material till alla Avatar-uppföljarna. Jag kommer att vara med i postproduktionen av Avatar 2 och 3 men inte de andra. Jag har pratat igenom detta noga med Jon Landau och Peter M. Tobyansen [filmseriens producenter], och lämnat genomgående anteckningar på hur filmerna skall klippas och redigeras. Jag är övertygad om att min vision kommer att gå hela vägen fram.

Exakt när James Cameron planerar att frysa ned sin kropp vet vi ännu inte, men han sade vid flera tillfällen att det kommer att ske innan "Avatar 2" har premiär. Och att det första han skall göra nära han tinas upp är att läsa filmens recensioner och njuta av alla priser och utmärkelser han "med största sannolikhet" kommer att mottaga under sin nedkylning.

"Avatar 2" förväntas ha premiär den 18 december 2020. Om James Cameron fullföljer sin plan eller inte, återstår att se.