Alla tävlande i Melodifestivalen 2022

Idol Sverige 2022 – premiärdatum, jurymedlemmar, deltagare

Filmtopp
01 augusti 2022 kl. 12:08

Allt vi vet när TV4:s favoritprogram kommer tillbaka

Det är dags för Idol Sverige 2022. Här samlar vi all information som finns tillgänglig om den nya säsongen vad gäller premiärdatum, jurymedlemmar och deltagare.

I höst kommer det älskade musikprogrammet tillbaka! I den här artikeln lyfter vi fram relevant information om den kommande säsongen. 

Då har Idol Sverige 2022 premiär

Sällan ruckar kanalen på när de premiärsänder sina program, så i vanlig ordning kommer även den nya säsongen att börja visas på TV4 under sensommaren. I dag har vi fått veta det officiella datumet för när musikäventyret kickar igång. Filmtopp kan bekräfta att premiärdatumet för Idol Sverige 2022 är den 22 augusti. 

Det sista avsnittet sänds den 25 november. Av alla år som programmet rullat blir det här blott den andra gången som det hela ska avgöras redan innan december.

Idoljuryn 2022

Idol Sverige 2022 – premiärdatum, jurymedlemmar, deltagare
Foto: TV4.

Om du gillade den förra säsongen av Idol kan du känna att du även den här gången är i trygga händer. För andra året i rad består Idoljuryn av kvartetten Kishti Tomita, Alexander Kronlund, Katia Mosally och, naturligtvis, Anders Bagge.

Vi kan också meddela att årets upplaga blir Pär Lärnströms tionde säsong som programmets ledare. Precis som förra året kommer han att ha med sig Anis Don Demina som sin högra hand. 

Deltagare i Idol Sverige 2022

Eftersom att vi ännu inte vet vilka som kommer att delta i tävlingen kommer det här segmentet av artikeln att uppdateras allt eftersom när vi vet mer.

Ansökan till den nya Idol-säsongen är fortfarande öppen för dig som drömmer om att bli Sveriges nästa stora popstjärna. Klicka här för att komma till dit du skickar in din ansökan digitalt. 

Flera förändringar i Idol Sverige 2022

Idol Sverige 2022 – premiärdatum, jurymedlemmar, deltagare
Foto: TV4.

När den nya säsongen av programmet drar igång kommer det att innebära vissa betydande förändringar. Först och främst kommer tittarna att få ta del av färre men längre avsnitt. Anledningen är att TV4 måste boxas med fotbolls-VM som i år utspelar sig under vintern. Två fredagssändningar kommer att tas bort från veckofinalerna, men avsnitten kommer istället för att vara omkring 90 minuter långa nu istället ha en speltid på drygt två timmar. 

En annan betydande ändring för årets upplaga av programmet är att veckofinalerna nu kommer att spelas på en betydligt större arena. De flyttas den här gången från Globen till Tele2 Arena, detta för att kunna ta in tusentals fler personer och ge TV-tittarna såväl som publiken på plats en ännu större upplevelse. 

För TT berättar programledare Per Lärnström följande: 

– Vi tyckte att det vore roligt att göra en riktig musikfest där vi kan bjuda in ännu mer människor. Tele2 Arena dök upp som ett väldigt spännande alternativ för avgörandet av säsongen.

Nog har vi en spännande säsong framför oss. Idol Sverige 2022 kommer precis som förut även gå att streama på C More. 

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL