Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Idag släpps Heder Podcast – Nordens första companion podd

Idag släpps Heder Podcast – Nordens första companion podd

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
30 augusti 2019
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
30 augusti 2019
Poster för Viaplay-serien Heder. Där vi bland andra ser Eva Röse.
Foto: Viaplay.

I samband med dagens premiär av Viaplay-originalet Heder kan Nordic Entertainment Groups podcastplattform I LIKE RADIO presentera Heder Podcast – en companion-podd, som går hand i hand med thrillerserien under hela säsongen.

I dag är det dubbel premiär - dels för thrillerserien Heder på Viaplay, dels för Heder PodcastI LIKE RADIO, Spotify och där poddar finns, skriver Nordic Entertainment Group i ett pressmeddelande.

I Heder Podcast hörs fyra av Sveriges största kvinnliga skådespelare; Alexandra Rapaport (Gåsmamman)Anja Lundqvist (ALEX) och Julia Dufvenius (Modus), Eva Röse (Maria Wern), samt regissör och huvudförfattare för Heder Richard Holm.

Heder är en berättelse folk verkligen kan nörda ner sig i detaljer, ledtrådar och karaktärer. Där är podden en viktig förlängning av serien, säger Anja Lundqvist.

I podden kommer lyssnarna inte bara närmare karaktärerna, utan tillsammans med skådespelare och skapare även närmre avslöjandet av de fyra advokaternas mörka förflutna, som de kämpar så hårt för att dölja.

– Det här är första gången vi producerar en companion-podd till ett Viaplay-original. Tanken är att bygga upp ett Heder-universum där podden bjuder på nytt unikt innehåll. Man kommer definitivt ha frågor efter att ha sett ett avsnitt av serien, och då kommer tittare kunna sätta på Heder Podcast och räta ut alla frågetecken, säger Susanne Nylén, presschef på NENT Group i Sverige.

För mer läsning, se vår recension av Heder samt vår intervju med Eva Röse.