I dag visas Lasse Berghagens allra sista intervju – genomfördes i hemlighet

I dag sänds Lasse Berghagens allra sista intervju – gjordes i stor hemlighet

Axel Diedrichs
29 oktober 2023 kl. 10:10

Se profilens publika farväl

Viaplay och TV3 visar i dag "Sista ordet" med den avlidne profilen Lasse Berghagen. Intervjun genomfördes i hemlighet i en tom studio med Mark Levengood.

Efter en tids hälsosvårigheter somnade den folkkäre TV-profilen och musikern Lasse Berghagen in, och kärleken strömmade in från alla håll och kanter med folk som uttryckte sina kondoleanser. I samma period som Berghagen gick bort visades hans hyllningsavsnitt av Vilket liv! TV4. Senare i dag visar Viaplay och TV3 hans allra sista intervju, som genomfördes i hemlighet med Mark Levengood.

I dag sänds Lasse Berghagens allra sista intervju – gjordes i stor hemlighet
Lasse Berghagen och Mark Levengood i "Sista ordet". Foto: Viaplay.

I dag sänds Sista ordet med Lasse Berghagen

Intervjuprogrammet kallas för Sista ordet och leds av Mark Levengood som hjälper sina gästar att summera livet innan de går bort. Lasse Berghagen ställde upp på att medverka under förutsättningarna att avsnittet visas efter hans död. 

– I mitt liv har jag upplevt att människor blir kvar, även när de går bort. Jag hoppas Sista ordet bidrar till att Lasse lever vidare i oss, dels genom sin musik och sina dikter, dels genom alla de fina tankar han framför i vårt samtal, säger Mark Levengood. 

Intervjun som gjorts i en studio utan publik låter Lasse Berghagen reflektera över sitt liv i ett samtal, som blir hans sista publika farväl. 

– Jag har alltid skjutit döden ifrån mig. Jag tror att det finns något mer, något som vi inte förstår oss på idag, säger Lasse Berghagen i Sista ordet.

Programspecialen "Sista ordet" med Lasse Berghagen släpps på Viaplay i dag, söndagen den 29 oktober, klockan 15:00. Sändningen på TV3 pågår mellan klockan 20:00-21:30. 

NÄSTA ARTIKEL