Tom Hanks om försöket på Forrest Gump 2: "Ni kan inte tvinga mig"

Hur Tom Hanks hittade rösten till Forrest Gump

Filmtopp
16 januari 2023 kl. 20:01

Inspirerades av en många år yngre kollega

Rollen som Forrest Gump kan vara Tom Hanks mest berömda. I en intervju berättar stjärnan hur han fick till den ikoniska dialekt som karaktären förknippas med.

Med den amerikanska remakenA Man Called Otto är Tom Hanks återigen i ropet, och som så många gånger förut har han blivit brett hyllad för sin prestation. Framför allt har han fått beröm för hur han gett surgubben Otto en älskvärd personlighet, vilket är något skådespelaren genomgående visat sig vara exceptionell på när han tagit sig an diverse rollfigurer i karriären. I vissa fall har det varit tydligare än andra, som när det kommer till hans kanske mest berömda karaktär någonsin: Forrest Gump. I en intervju berättar Hanks om hur han fick till den dialekt som är så synonym med rollen.

Hur Tom Hanks hittade rösten till Forrest Gump
Foto: Paramount Pictures.

Så hittade Tom Hanks rösten till Forrest Gump

I "The Graham Norton Show" berättar Hanks att han utvecklade karaktärens dialekt när han arbetade med Michael Connor Humphreys, skådespelaren som gjorde en yngre version av Forrest. Initialt ville Zemeckis att Hanks skulle coacha bort Humphreys accent, men det fick motsatt effekt. I talk show-programmet avslöjade Hanks hur Connor Humphreys istället inspirerade honom till hur han kom att prata i filmen:

– Någonstans har jag kassetter med timmar och timmar av när jag bara pratar strunt med en väldigt ung Michael Conner Humphreys... Han var sju, åtta år gammal. Han var en ung man, och det var med den dialekten vi pratade, vilket visade sig vara ovärderligt.

Under karriären har Tom Hanks vunnit två Oscars, där en av dem kom för "Philadelphia" (1993) och den andra året därpå för just "Forrest Gump". Det återstår att se ifall han kommer lyckas att vinna några priser för sin nya storroll "A Man Called Otto". Filmen finns nu att se på filmstadens biografer, och genom Biopasset kan du göra det till halva priset.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL