Hugh Grant aktuell för rollen som prins Andrew i film om sexskandalen

Hugh Grant aktuell för rollen som prins Andrew i film om sexskandalen

14 juli 2022 kl. 19:07

Den brittiske stjärnan ser ut att landa rollen som prins Andrew

Hugh Grant rapporteras vara aktuell för rollen som prins Andrew i en kommande film baserat på BBC:s intervju med kungligheten från 2019.

Deadline rapporterar att den engelske stjärnskådespelaren Hugh Grant ska vara aktuell för att spela prins Andrew i den kommande filmen Scoop. Manuset kommer skrivas utav Peter Moffat som tidigare gjort Your Honor, Kriminal Justice och Cambridge Spies

Filmen kommer att baseras på nyhetsproducenten Sam McAlisters bok Scoops: Behind the Scenes of the BBC's Most Shocking Interviews, och kommer att utgå från den BBC-intervju som journalisten Emily Maitlis gjorde gällande hertigen av Yorks vänskap med Jeffrey Epstein. Intervjun, som gjordes i november 2019, hade så stor slagkraft att prins Andrew fråntogs alla sina kungliga uppgifter och portades från att vara med på kungliga tillställningar. 

Filmen produceras av The Lighthouse Film & Television och Voltage TV och inspelningarna förväntas påbörjas i november detta året. Vi har heller inte fått veta vem som kommer hålla i tyglarna som regissör än, och producenten Hilary Salmon bekräftar inte heller att Grant finns med på den tilltänkta rollistan:

– Vi har givetvis tankar [på skådespelare] men ingen anknuten [till filmen].

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL