Recension: Midsommarnatt (2024) – en varm serie med djup

Hoppas du på Midsommarnatt säsong 2? Här är seriens status

Olivia Samuelsson
19 april 2024 kl. 09:04

Troligtvis ingen andra säsong för "Midsommarnatt"

Per-Olav Sørensens senaste verk, miniserien "Midsommarnatt", hade premiär på Netflix den 11 april. Men i nuläget ser det inte särskilt troligt ut att serien får en fortsättning.

"Midsommarnatt" är en miniserie i fem delar där vi får följa med under ett midsommarfirande vid ett idylliskt strandhus i Norge. Pensionärsparet Johannes (Dennis Storhøi) och Carina (Pernilla August) har bjudit in hela familjen till ett stort firande för att berätta en nyhet för alla. Men under seriens gång blir det klart för tittarna att det inte bara är värdarna som har haft en hemlighet och under firandet kommer allt fler sanningar fram om de samlade.

Den svensk-norska serien är regisserad av Per-Olav Sørensen, som tidigare gjort de populära Netflix-serierna Hem till jul och Störst av allt. Sørensen har själv skrivit manus tillsammans med Tove Forsman (Young Royals, Barracuda Queens), Anna Fredrikke Bjerke (Gemini) och Sofie Forsman (Young Royals, Barracuda Queens). 

Läs Filmtopps recension av "Midsommarnatt" här

Hoppas du på Midsommarnatt säsong 2? Här är seriens status
Foto: Netflix.

 

Midsommarnatt säsong 2 – lär stanna vid en säsong 

Sørensens miniserie har fått blandat mottagande av kritikerna, men gillas överlag av tittarna. Men oavsett hur den har mottagits så är det trots allt en miniserie, som inte var planerad för flera säsonger. Serien får dessutom ett avslut i sista avsnittet och öppnar inte direkt upp för en tydlig fortsättning, även om det såklart alltid går att spinna vidare. Netflix har i skrivande stund inte gått ut med om det finns några planer för en till säsong av Midsommarnatt, men i nuläget ser det inte särskilt troligt ut att serien får en fortsättning. 

Filmtopp håller dig uppdaterad om "Midsommarnatt" och om det blir en andra säsong. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL