Hon spelar huvudrollen i Crazy Pictures UFO-film

Hon spelar huvudrollen i Crazy Pictures UFO-film

Filmtopp
23 september 2021 kl. 12:52

Här är rollbesättningen i UFO Sweden.

Det är stjärnskottet Inez Dahl Torhaug som kommer att spela huvudrollen i Crazy Pictures kommande storfilm "UFO Sweden". Det rapporterar SF Studios i ett pressmeddelande idag.

Nu avslöjas namnen på skådespelarna som axlar de ledande rollerna i Crazy Pictures nya storfilm "UFO Sweden", deras första film sedan de internationella framgångarna med succéfilmen "Den blomstertid nu kommer".

Det 17-åriga stjärnskottet Inez Dahl Torhaug långfilmsdebuterar och spelar huvudkaraktären Denise. Övriga roller spelas av Jesper Barkselius, Eva Melander och Sara Shirpey.

Inspelningen har nu satt igång och filmen beräknas ha biopremiär under julen 2022. SF Studios distribuerar filmen i Norden.

LÄS OCKSÅ: Stora biofilmer som fortfarande har premiär i år

När en fosterhemsplacerad tonårsrebell misstänker att hennes pappa inte är död utan kidnappad av UFO:n tar hon hjälp av en UFO-förening för att ta reda på sanningen. Tillsammans ger dom sig ut på ett riskfyllt äventyr som tar dom långt utanför lagens gränser och in i en värld fylld av UFO-expeditioner, konspirationer och alternativ vetenskap.

– Det var enormt spännande när vår rollsättare påbörjade arbetet med att hitta Denise och vi var inställda på en lång och svår process. Denise är en karaktär som måste bära större delen av filmen på sina axlar så det var av oerhörd vikt att hitta rätt. Därför blev vi enormt lättade när vi såg bandet som Inez skickade in, det var ju hon, det var så självklart. Vi blev golvade av hennes närvaro och visste direkt att hon var exakt det vi letat efter, säger Olle Tholén på Crazy Pictures.

Denise spelas av Inez Dahl Torhaug, 17 år, som just nu är aktuell i tv-serien Det som göms i snö och som 2018 tilldelades utmärkelsen Bästa skådespelare på Grand OFF Award - World Independent Film Awards, en av världens viktigaste festivaler för oberoende film, för sin roll i kortfilmen Jag tror jag är lite kär i dig.

– När jag läste manuset blev jag sjukt taggad, det här är verkligen ett så stort och unikt projekt. Det är också jättespännande att få chansen att spela en så stark och häftig karaktär som Denise och att dessutom få göra allt detta tillsammans med Crazy Pictures gör att jag alltid lämnar inspelningen med ett leende på läpparna, säger Inez Dahl Torhaug.

Inez Dahl Torhaug i UFO Sweden
Inez Dahl Torhaug i UFO Sweden. Foto: Wepix.

Vid sidan av huvudrollen innehåller UFO Sweden många starka karaktärer. Övriga nyckelroller spelas av Jesper Barkselius (Den blomstertid nu kommer, Jägarna 2), Eva Melander (Gräns, Flocken) och Sara Shirpey (Top Dog, Alex). Den omfattande inspelningen av filmen pågår just nu i och omkring Norrköping.

Idén till filmen fick Crazy Pictures i samband med att de hörde talas om att det fanns en riktig ufo-förening som arbetar med att utreda mystiska fenomen och som heter UFO-Sverige. Crazy Pictures tog kontakt med föreningen och det visade sig att eldsjälarna i föreningen även drev världens största ufoarkiv, "Archives for the unexplained", i Norrköping.

"UFO Sweden" produceras av Crazy Pictures i samproduktion med SF Studios, Film i Väst och SVT och med stöd från Norrköpings filmfond, Svenska Filminstitutet och Nordisk Film & TV Fond. Filmen distribueras av SF Studios i Norden och beräknas ha biopremiär i Sverige under julen 2022.

LÄS OCKSÅ: Årets bästa filmer

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL