Stora biofilmer som fortfarande har premiär i år

Stora biofilmer som fortfarande har premiär i år

Filmtopp
19 september 2021 kl. 10:09

Fullsmockad biohöst

Efter en lång tid av uppskjutning ser vi en ketchupeffekt på landets biografer. Under hösten kommer flera stora biofilmer att ha premiär. Fram med kalendern!

Den senaste tiden har vi mötts av en del tråkiga besked på biofronten, inte minst efter att Paramount beslutade att skjuta upp både Mission: Impossible 7 och den nya Top Gun-filmen Maverick. Därför passar vi på att fokusera på det positiva och lyfta fram en rejäl batch med stora biofilmer som fortfarande har premiär i år! Och jösses… det rör sig om en hel del!

MER LÄSNING:

No Time to Die - 30/9

Okej, vi har blivit blåsta förut… många gånger om… men nu pekar allt mot att den nya Bondfilmen faktiskt får en ordentlig premiär efter att ha existerat i filmvärldens periferi i evigheter. No Time to Die känns nästan som en klassiker trots att den aldrig har visats och vi är grymt taggade på att få ta del av Daniel Craigs sista insats som agenten med rätt att döda.

Storfilmer som kommer i oktober

The Last Duel - 15/10

Visionären Ridley Scott presenterar här en riddarhistoria med Adam Driver, Ben Affleck och Matt Damon i spetsen. Berättelsen är en historia om svek och hämnd i det hänsynslösa 1300-talets Frankrike.

Halloween Kills - 15/10

Samma dag som vi får se herrarna i titeln ovan fäktas får vi se den ostoppbare seriemördaren Michael Myers vifta med sin kniv. Halloween Kills är väl den femtielfte filmen i den långtgående franchisen och ett obligatoriskt inslag under den stora skräckhögtiden.

Venom: Let There Be Carnage - 20/10

Att det skulle bli en till Venom-film var nog många tveksamma till, inte minst sett till den första filmens mottagande. Gör om, gör rätt heter det och vi hoppas verkligen att man har lärt sig något sen senast. I så fall kan detta bli HUR BRA SOM HELST.

Baby-bossen 2: Familjeföretaget - 22/10

Babybossen har vuxit upp och blivit medelålders. Brorsan har han dålig kontakt med, även om han gillar sin brosdotter – en potentiell ny babyboss. Men så händer något som de aldrig hade kunnat förutse och trion hamnar på ett galet äventyr!

The French Dispatch - 22/10

Historiens kanske mest stjärnspäckade film är på ingång. Wes Andersons The French Dispatch har fått strålande recensioner och vi känner på oss att filmälskare över hela landet kommer att vallfärda för att ta del av den pedantiske regissörens senaste alster. I rollerna ser vi: Timothée Chalamet, Willem Dafoe, Tilda Swinton, Léa Seydoux, Adrian Brody, Saoirse Ronan, Elisabeth Moss, Owen Wilson, Edward Norton, Jeffrey WrightBenicio del ToroBill MurrayChristoph WaltzAngelica Huston, Frances McDormandRupert Friend och Liev Schreiber.

Bröllop, begravning och dop - filmen – 22/10

Vi följer familjerna Öhrn och Seger som tar oss genom höst och vinter, på väg mot julfirande och mot en nyårsafton som oundvikligen innebär ett slut på det gamla och en början på något nytt. En film om kärleken och döden och allt däremellan.

Storfilmer som har biopremiär i november

Eternals - 3/11

Oscarsbelönade Chloé Zhao imponerade stort på Oscarsjuryn (och flera andra galor) med Nomadland. Nu ska hon göra något helt annat, nämligen en Marvelfilm. Om matchen mellan regissörens filosofiska approach kommer att fungera i MCU återstår att se – men oavsett vilket är det ett spännande experiment som inte får missas!

Last Night in Soho - 12/11

Mannen bakom filmer som Shaun of the Dead, Hot Fuzz och Baby Driver är tillbaka med något helt annat – en skräckfilm! En ung flicka med stor passion för modedesign kan på ett mystiskt sätt ta sig tillbaka till 1960-talet där hon möter sin idol, en bländande ung sångerska som drömmer om berömmelse. Men 60-talets London är inte vad det ser ut att vara, och själva tiden verkar falla isär med skrämmande konsekvenser.

Ghostbusters: Afterlife - 19/11

En ensamstående mamma med två barn flyttar till en liten stad. Snart börjar de förstå att de har en koppling till de ursprungliga Ghostbusters – och att barnens morfar lämnat efter sig ett hemligt arv.

Storfilmer som har biopremiär i december

West Side Story - 10/12

Steven Spielberg har dammat av den gamla musikalen West Side Story. Vad tycker du, ser det hela lovande ut?

Spider-Man: No Way Home - 17/12

För första gången i filmseriens historia känner nu omvärlden till vem som är personen i Spindelmannens dräkt. När Peter Parker tar hjälp av Doctor Strange kommer han att få veta vad det verkligen innebär att vara superhjälte.

The King's Man - 22/12

Efter Kingsman: The Secret Service och Golden Circle kommer här tredje kapitlet. När några av historiens värsta tyranner planerar ett krig för att utplåna miljontals människor, måste en man gå en kamp mot klockan för att stoppa dem. Se hur den allra första underrättelsebyrån bildades i The King's Man.

The Matrix Resurrections - 22/12

Än så länge vet vi konkret vad filmen handlar om, men både Keanu Reeves och Carrie-Ann Moss återvänder till sina roller som Neo och Trinity. Bland nya tillskott hittar vi Neil Patrick Harris. Se trailern till filmen här:

Utvandrarna - 25/12

Remake på Jan Troells klassiker, med Gustaf SkarsgårdTove Lo och Lisa Carlehed i huvudrollerna. Se Filmtopps reportage från inspelningen av den kommande svenska storfilmen:

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL