Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Coronaviruset – Hollywood läcker miljarder

Coronaviruset – Hollywood läcker miljarder

David Lindahl | Nyhet
15 mars 2020
David Lindahl | Nyhet
15 mars 2020

Försenade filmer kommer att stå Hollywood dyrt

Coronaviruset tvingar länder att stänga biografer vilket har lett till att Hollywood skjuter upp flera storfilmer. På sikt kommer förseningarna att kosta miljarder.

Disneys nya Mulan-film har kostat 200 miljoner dollar att producera och väntas bli en stor kassako för Disney. Men när världen stänger ned biografer på grund av Coronaviruset tvingas Disney skjuta på premiären. Även den nya James Bond-filmen No Time to Die skjuts upp på grund av viruset. 

I Kina har 70 000 biografer stängt ned och länder som Spanien och Italien är helt nedstängda på grund av karantän. Mulan som utspelar sig i forna Kina är en film som Disney räknar med ska dra in mycket biointäkter bara i Kina och därför är det ett hårt slag att inte kunna visa filmen där.

Nu rapporterar The Hollywood Reporter att miljardförluster är ett faktum för många studios och produktionsbolag i Hollywood, och mer är att vänta. Redan nu uppges förlusten från stängda biografer över hela världen vara 7 miljarder dollar och under månaderna som kommer kan det hamna på över 17. Fortsätter krisen fram till och efter maj återstår det att se hur illa det ekonomiskt kan bli för underhållningsbranschen i USA.

Mer läsning:

Disney pausar sina filmer
Här är filmerna som skjuts upp på grund av Coronaviruset