Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Disney pausar sina filmer

Disney pausar sina filmer

Kristian Andersson | Nyhet
14 mars 2020
Kristian Andersson | Nyhet
14 mars 2020

Disney stoppar alla projekt på obestämd tid.

Filmbolagen fortsätter att vidta åtgärder mot Coronaviruset och nu stoppar Disney alla sina produktioner under obestämd tid.

Som bekant stoppar Disney premiären av Mulan och nu visar det sig också att flera av filmbolagets nästan klara projekt skjuts upp, samt de som är i planeringsstadiet. Detta gäller både biopremiärer som streamingpremiärer på Disney+.

Detta resulterar i att filmer som Ridley Scotts The Last Duel, Guillermo del Toros Nightmare Alley, Rob Marshalls Den lilla sjöjungfrun, David Lowerys Peter Pan & Wendy, Dan Mazers Home Alone, Joe Johnstons Shrunk, Destin Daniel Crettons Shang-Chi och The Legend of the Rings antingen pausas eller skjuts upp på obestämd tid.

Disney meddelar följande i ett pressmeddelande:

– Det har inte bekräftats något fall av Coronaviruset på någon av våra produktioner men vi känner till att många smittats och därför har vi fattat beslutet att pausa samtliga av våra filmer, i varje fall ett litet tag för att få kontroll igen.

Den lilla sjöjungfrun skulle påbörjas i London under nästa vecka, men nu skjuts projektet upp, likaså filmen The Last Duel som jobbats på ett tag och spelats in i länder som Irland, berättar Variety.

 

 

NÄSTA ARTIKEL