Henry Cavill uppskattar inte sexscener: ”Är det verkligen nödvändigt?”

Henry Cavill uppskattar inte sexscener: ”Är det verkligen nödvändigt?”

Emil Oscar Rasmussen
07 februari 2024 kl. 15:02
ANNONS
ANNONS

”Jag förstår dem inte, jag är inget fan”

Hollywoodstjärnan Henry Cavill ifrågasätter hur sex användas i film och serier, och menar att de överanvänds i onödan.

Henry Cavill är en av Hollywoods största stjärnor just nu, och med en rad roller som hunk i produktioner som Man of Steel (2013), Mission: Impossible - Fallout (2018), The Witcher (2019) och The Man from U.N.C.L.E. (2015), för att bara nämna några, har han blivit något av en manlig sexsymbol.

Den statusen är dock ingenting som han själv vill utnyttja under inspelningar. Stjärnan är just nu aktuell med actionrullen Argylle (2024) och medverkade nyligen i podcasten Happy Sad Confused för att marknadsföra sin nya film. Där öppnade han upp om sin syn på sexscener – och han är inget fan av dem.

Henry Cavill uppskattar inte sexscener: ”Är det verkligen nödvändigt?”
Henry Cavill (mitten) i "Argylle". Foto: UIP/Universal.

Henry Cavill är inget fan av sex på film och i serier: ”Är det verkligen nödvändigt?”

Under intervjun med Henry Cavill i Happy Sad Confused går den tidigare The Witcher- och Superman-stjärnan på djupet om hur han ser på sexscener. Enligt honom är det någonting som ofta överanvänds och han säger att han "inte förstår dem" och att han "inte är ett fan".

– Det finns omständigheter som gör att en sexscen faktiskt bidrar till en film, och inte bara till för publiken, men nuförtiden tycker jag ibland att de överanvänds, säger Cavill.

Han utvecklar:

– När du får en känsla som får dig att tänka, "är det här verkligen nödvändigt eller är det bara folk med mindre kläder på sig?" Och det är då du börjar bli obekväm.

Cavill menar att man i den typen av sexscen vet att den inte kommer att följas upp längre fram i filmen. Samtidigt betonar han att det finns exempel på sexscener som är bra och bidrar till berättandet, men att det många gånger hade kunnat vara fördelaktigt att skala tillbaka det även då.

– Många gånger kommer den mänskliga fantasin att övertrumfa det [vi får se]. Så, det kan kännas som att man gör det lätt för sig när en tv-serie eller en film bara kryllar av kroppar som slingrar sig, och man tänker, "Okej, men vad ger det här oss bortsett från tanken på 'Åh, naken person, fantastiskt'".

Henry Cavills "Argylle" visas nu på bio.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL