Hemligheten som fick Alan Rickman att fortsätta göra Harry Potter

Hemligheten om Snape som fick Alan Rickman att fortsätta göra Harry Potter

Filmtopp
Uppdaterad 16 augusti 2023 kl. 14:04 | Publicerad 15 augusti 2023 kl. 20:00

Skådespelaren höll på att tappa intresset för rollen

Alan Rickman höll på att säga upp sig rollen som Severus Snape i Harry Potter-filmerna. Då lyckades J.K. Rowling övertala honom att stanna, genom att avslöja en hemlighet om hans karaktär.

Att spela en och samma karaktär kan vara tröttsamt, oavsett hur stort projektet än må vara. Så var fallet för Alan Rickman som tyckte att hans roll som den mystiske läraren Severus Snape var för endimensionell. Men när han fick veta hemligheten bakom karaktären vände allting för honom och han valde att fortsätta. Det var ingen mindre än böckernas författare J.K. Rowling själv som lät honom veta att det fanns en betydligt större plan för Snape än vad han och många först hade trott. 

Hemligheten om Snape som fick Alan Rickman att fortsätta göra Harry Potter
Alan Rickman som Severus Snape i "Harry Potter och de vises sten" (2001). Foto: Warner Bros.

Hemligheten om Snape som fick Alan Rickman att fortsätta göra Harry Potter

Det har nu blivit känt för oss att Alan Rickman redan 2011 berättade för tidningen HitFix att J.K. Rowling lät honom veta hemligheten bakom Snape, och att den i sin tur fick honom att vilja fortsätta göra fler Harry Potter-filmer. 

– Det hjälpte mig förstå att han var mer komplicerad än jag först hade trott, och att berättelsen inte var så pass rak som alla kanske hade trott, sade Rickman till HitFix.

Rickman fick veta att Snape egentligen var en dubbelagent som jobbade för de goda i det dolda, och att han kämpade för att skydda Harry Potter från den stora fienden Voldemort. Rowling berättade även för honom om det stora avslöjandet att Snape alltid varit kär i Potters mamma, vilket kom som en chock för många.

Att få veta så pass mycket nytt om sin karaktär flera filmer in på en serie måste ha varit överväldigande för Rickman. Informationen var i alla fall tillräckligt uppmuntrande för att han skulle vilja fullfölja sitt arbete filmserien som sträcker sig över sammanlagt åtta delar.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL