Dagboken läckt – Alan Rickman sågar Harry Potter och de vises sten

Dagboken läckt – Alan Rickman sågar Harry Potter och de vises sten

Filmtopp
Uppdaterad 17 oktober 2022 kl. 12:10 | Publicerad 11 oktober 2022 kl. 20:10

Beskriver John Williams musik som avskyvärd

Det har läckts ett utdrag ur Alan Rickmans dagbok som avslöjar vad han tyckte om "Harry Potter och de vises sten". Han sågar helheten och framför allt musiken.

Alan Rickman gick bort i cancer år 2016. Nu har skådespelarens dagbok läckts och på tidningen The Guardian kan vi läsa ett utdrag som avslöjar vad han tyckte om Harry Potter och de vises sten, åtminstone gången han fick se den på premiärgalan. Vi vågar hävda att hans ord om upplevelsen kommer att chockera många, inte minst eftersom han var känd som ett enormt fan av det magiska universumet.

Dagboken läckt – Alan Rickman sågar Harry Potter och de vises sten

Dagboken läckt – Alan Rickman sågar Harry Potter och de vises sten
Alan Rickman som Severus Snape. Foto: Warner Bros.

I Alan Rickmans dagbok skrev han av sig morgonen efter premiären av Harry Potter och de vises sten, filmseriens allra första del. I sin korta text sågar han då helheten och delar även ut ett slag till John Williams musik, som i vanliga fall tenderar att beskrivas som ikoniskt:

– Filmen ska bara ses på den stora duken. Den får då en skala och ett djup som matchar det avskyvärda soundtracket av John Williams. Efterfesten på Savoy var mycket roligare, skrev Rickman i sin dagbok.

Inga roliga ord för fansen, som beundrar Alan Rickman och hans arbete på Harry Potter-filmerna. Mest sannolikt växte filmen på honom i efterhand då han valde att återvända till rollen för inte bara en, utan sju stycken uppföljare. Likaså är det känt att Rickman var en genomgående stor beundrare av böckerna. Han ska också ha brytt sig väldigt mycket om att få till rollen som Severus Snape så bra som möjligt. Bland annat hade han ett samtal med författaren J.K. Rowling för att försäkra sig om att han visste precis lika mycket som henne om den sluge karaktären. 

Alan Rickman fick sitt första cancerbesked redan 2005. Han kämpade med behandlingen till och från under inspelningarna av de fyra sista Harry Potter-filmerna.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL