Alan Rickmans dagbok avslöjar mörka tiden under Harry Potter

Alan Rickmans dagbok avslöjar mörka tiden under Harry Potter

Filmtopp
Uppdaterad 17 oktober 2022 kl. 12:10 | Publicerad 15 oktober 2022 kl. 03:10

"Aldrig varit mindre kommunikativ med kollegor"

Alan Rickman spelade rollen som Severus Snape. Hans dagbok från Harry Potter-filmerna har läckts. Där berättar han om när inspelningen varit allt annat än ljus.

Den bortgångne skådespelaren Alan Rickman spelade Severus Snape i Harry Potter-filmerna. Under tiden skrev han en dagbok som nu hittat sin väg till ytan, och tidningen The Guardian har delat flera spännande utdrag. I dem berättar han bland annat om hur det var på inspelningarna av den legendariska filmserien. För hans del verkar det inte ha varit riktigt lika härligt som en kunnat föreställa sig, mycket på grund av hans cancer.

Alan Rickmans dagbok avslöjar mörka tiden under Harry Potter
Alan Rickman som Severus Snape. Foto: Warner Bros.

Alan Rickmans dagbok avslöjar mörka tiden under Harry Potter

I ett av utdragen i hans dagbok berättar Rickman, som fick sin första cancerdiagnos 2005, om tiden när de spelade in Harry Potter och Fenixorden. Det var då aldrig på tal om att sluta jobba: 

– Känslan är varken upp eller ner. Det vinnande argumentet är det som säger: Avsluta. Det är din historia. 

Senare samma år beskriver Rickman vidare hur det var på produktionen, då som knappt sociala och att han fått svårt att jobba med sin karaktär, att hoppa och ut ur rollen: 

– Jag inser att något händer så fort jag tar på mig Snapes ring och kostym. Det blir helt onaturligt att vara pratsam, leende och öppen. Karaktären begränsar mig, och håller mig fast.

Utdraget fortsätter:

– Jag har aldrig varit mindre kommunikativ med kollegor. Lyckligtvis fyller Dan (Radcliffe) den rollen med lätthet och charm. Och ungdom. 

Alan Rickman medverkade i samtliga Harry Potter-filmer och var ett känt fan av universumet, vilket lär ha varit anledningen till att han kämpade på. Rickman gick bort i sjukdom den 14 januari 2016.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL