Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
True Detective säsong 4 – vad händer?

True Detective säsong 4 bekräftad – så blir den

  • HBO
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
07 februari 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
07 februari 2022

Kommer True Detective säsong 4 att dyka upp? Nu är det bekräftat att så blir fallet!

Det har gått några år sedan den senaste säsongen av HBO:s succéserie "True Detective" och sedan dess har vi fått veta ytterst lite om dess fortsatta vara eller icke vara. Nu kan vi dock meddela att "True Detective" säsong 4 blir av.

Den första säsongen av True Detective slog landade med dunder och brak redan 2014. Matthew McConaughey och Woody Harrelson axlade huvudrollerna i den säsongen som blev en rejäl framgång för HBO. Det dröjde till 2016 innan den andra säsongen hade premiär, då med tunga namn som Colin Farrel, Rachel McAdams och Vince Vaughn, men den mottogs inte alls lika väl säsongen innan.

Därefter fick vi vänta till början på 2019 innan det var dags för säsong 3, denna gången med Mahershala Ali som det mest utmärkande namnet. Den tredje säsongen blev ett nytt lyft för serien, men trots det har vi fått vänta på nyheten om en fjärde säsong. Nu har denna nyhet äntligen kommit ifrån Variety.  

När kommer True Detective säsong 4?

Redan i samband med den tredje säsongen pratade Nic Pizzolatto, en av seriens skapare, om att han hade planer för en fjärde säsong. Sedan dess har det dock hänt en hel del. Pizzolatto lämnade HBO och skrev istället ett kontrakt med den amerikanska kanalen FX, men det betydde bevisligen inte att den fjärde säsongen skulle skrotas helt och hållet.

Tvärtom. HBO har sedan dess bekräftat att de arbetar med att utveckla. I början av 2021 meddelade Casey Bloys, chief of content för HBO och HBO Max, att de arbetar på en fjärde säsong med nya manusförfattare.

Sedan dess har det dock varit relativt tyst om serien – tills nu. Den nya säsongen kommer att heta True Detective: Night Country och ryktas utspela sig på Arktis där nätterna kan vara i hela dygn. Den uppges även ha två kvinnliga huvudroller, vilket vore en första gång för serien.

Det händer plötsligt mycket med serien, men vi kan nog inte räkna med nya avsnitt den närmaste tiden. En rent spekulativ prognos skulle kunna vara att vi får se True Detective säsong 4 någon gång under det första halvåret 2023.

Filmtopp håller dig uppdaterad om nya säsongen av True Detective.

LÄS OCKSÅ:

NÄSTA ARTIKEL