Pedro Pascal glömde bort att han hade fått sin roll i The Last of Us

Tittarrekord för The Last of Us – mest sedda någonsin på HBO Max

  • HBO
Filmtopp
Uppdaterad 15 mars 2023 kl. 10:03 | Publicerad 14 mars 2023 kl. 12:03

Mest sedda serien någonsin på HBO Max i Sverige

Den första säsongen av "The Last of Us" har gått i mål på HBO Max och succén är ett faktum. I ett pressmeddelande avslöjar Warner Bros. Discovery att serien har slagit tittarrekord i Sverige, som den mest sedda serien på någonsin på streamingplattformen.

Tittarrekord för The Last of Us – mest sedda någonsin på HBO Max
Foto: HBO.

Den kritikerrosade första säsongen av det postapokalyptiska dramat har blivit den mest sedda serien någonsin på HBO Max i Sverige och övriga Europa.

The Last of Us utspelar sig tjugo år efter att den moderna civilisationen har blivit förstörd. Joel (Pedro Pascal), en härdad överlevare, får i uppdrag att smuggla ut 14-åriga Ellie (Bella Ramsey) från en hårt reglerad karantänzon. Uppdraget växer förvandlas snart till något så mycket mer än ett jobb mot betalning – det blir en brutal och förkrossande resa där de måste lita på varandra för att överleva.

Redan innan succésiffrorna var ett faktum stod det klart att HBO-succén kommer att få en andra säsong. Den 16 januari hade serien svensk premiär och kort därefter kom beskedet om att serien lever vidare. De två sista avsnitten av serien regisserades av svensk-iranske Ali Abassi.

Även i USA har The Last of Us presterat på topp – inte minst säsongsavslutningen. Enligt rapporter ökade antalet tittare med 74 procent mellan avsnitt åtta och det avslutande nionde avsnittet. Detta trots att det hade premiär samma kväll som Oscarsgalan.

Serien är baserad på det kritikerrosade spelet med samma namn som utvecklats av Naughty Dog för PlayStation®, är The Last of Us skriven och exekutivt producerad av medskaparna Craig Mazin (Chernobyl) och Neil Druckmann. Serien är en samproduktion med Sony Pictures Television och  exekutivt producerad av Carolyn Strauss, Evan Wells, Asad Qizilbash, Carter Swan och Rose Lam. PlayStation Productions, Ordspel, The Mighty Mint och Naughty Dog är producenter.

Alla nio avsnitt av "The Last of Us" säsong 1 finns nu att se på HBO Max.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL