Stor trailer presenterar flera nya serier på HBO Max 2023

KLART: Last of Us säsong 2 blir verklighet

  • HBO
Filmtopp
Uppdaterad 10 mars 2023 kl. 13:03 | Publicerad 27 januari 2023 kl. 18:01

HBO förnyar succéserien med åtminstone en till säsong

Den ambitiösa filmatiseringen av "The Last of Us" har mottagits med fin respons. Med flera avsnitt kvar är det nu klart att "The Last of Us" säsong 2 blir verklighet.

Det älskade TV-seriespelet The Last of Us finns numera att ta del av på HBO Max i en TV-serieversion. En framgångsrik sådan dessutom! Länge har det pratats om hur dömt det är att filmatisera spelvärlden, men den nya serien har fått ett starkt gensvar från både kritiker och publik. Här på Filmtopp belönades den första säsongen med högsta betyg, vilket inte kan ses som något annat än en seger.

Förnyas med en andra säsong

I TV-serien ser vi Diego Luna och Bella Ramsey i rollerna som Joel och Ellie – två personer som rör sig genom en postapokalyptisk värld i jakt på ett botemedel mot en rådande, zombieliknande, pandemi. Nu kan vi rapportera att stjärnorna återvänder i sina roller. Enligt Variety är det nämligen klart att The Last of Us säsong 2 blir verklighet.

– Jag är ödmjuk, hedrar och ärligt talat överväldigt över att så många har tagit del av vårt återberättande av Joel och Ellies resa. Samarbetet med Craig Mazin, vår fantastiske ensemble och HBO har överträffat mina högt ställda förväntningar. Nu har vi det ultimata nöjet att göra det igen med en andra säsong, säger Neil Druckmann, som har skrivit och regisserat spelserien.

The Last of Us säsong 2 blir verklighet
Bella Ramsey som Ellie. Foto: HBO Max

Ett inte helt oväntat drag

Att förnya serier medan de fortfarande rullar har blivit ett vanligare drag i det eskalerande streamingkriget. Sett till att serien har haft ögonen på sig och dessutom välkomnat med öppna ögon är det inte särskilt förvånande att HBO väljer att förnya vad som kan bli deras största flaggskepp sedan Game of Thrones.

Medan det första avsnittet sågs av 4,7 miljoner tittare under premiärdagen var det hela 5,7 miljoner som tog del av det andra avsnittet. Det är en ökning med 22 procent, vilket markerar den största ökning från ett premiäravsnitt till ett andra avsnitt i HBO:s historia.

KLART: Last of Us säsong 2 blir verklighet
Foto: HBO Max.

Detta vet vi om Last of Us säsong 2

Med en lyckad första säsong i bagaget är förväntningarna höga på nästa. Så vad vet vi om den andra säsongen av Last of Us? En av de stora frågorna är förstås om den andra säsongen kommer att täcka hela det andra spelet (som släpptes sju år efter det första), eller om vi kan förvänta oss att se flera säsonger på spel nummer två. 

Även om ingenting är klart ännu så har Neil Druckmann, som författat TV-spelet, skrivit på Twitter att den andra säsongen troligen bara kommer att täcka början på det andra spelet. Vidare sade seriens skapare Craig Mazin så nyligen som i januari att de planerar att täcka hela spelserien så bra som möjligt i TV-serieformat. Han flaggade då för att man sannolikt kommer behöva flera säsonger för att kunna berätta hela det andra spelet eftersom att det är så pass tjockt. 

Handlingen i The Last of Us Part II utspelar sig fem år efter händelserna i det första spelet och fortsätter att följa en genom en postapokalyptisk värld som drabbats av en smitta med människor som omvandlas till aggressiva varelser. I det spelet får vi även bekanta oss med en nyckelfigur vid namn Abby Anderson, som fans av spelet nu diskuterar potentiella skådespelare till att axla rollen. Men något namn är ännu inte kopplat. Vidare räknar vi med att både Pedro Pascal och Bella Ramsey återvänder för att göra sina roller som Joel och Ellie. 

När "The Last of Us" säsong 2 förväntas att ha premiär är i dagsläget inte känt.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL