Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Filmtips

Här hittar du Filmtopps filmtips!

Serietips

Här hittar du Filmtopps serietips!

The Great säsong 2 – ännu inte bekräftad

The Great säsong 2 – ännu inte bekräftad

  • HBO
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
27 maj 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
27 maj 2020

Tills vidare får vi hålla tummarna.

Det lekfulla kostymdramat "The Great" om Katarina II av Ryssland, med Nicolas Hoult och Elle Fanning, har slagit ner som en bomb. Men ännu är inte säsong 2 bekräftad. Vi delar med oss om vad vi misstänker ligger bakom att det dröjer.

Elle Fanning och Nicolas Hoult i "The Great".
Foto: HBO Nordic.

Med den nya serien "The Great" har streamingtjänsten Hulu levererat en riktig homerun. I Sverige finns den att se på HBO Nordic, och Filmtopp som gav högt betyg till denna underbara satir hoppas precis som fansen på en fortsättning. Därför har vi grävt i vad statusen kring seriens framtid är, och varför vi ännu inte vet ifall vi får mer.

Som Ryan Murphy, en av skaparna bakom Netflix serie Hollywood, sade är det svårt att få stora skådisar att skriva på för långvariga projekt. Gissningsvis är fallet även detsamma med The Great som har de två filmstjärnorna Elle Fanning och Nicolas Hoult i huvudrollerna.

Bara det senaste året har vi kunnat se dem i storproduktioner som Maleficent 2Tolkien och X-Men: Dark Phoenix. De har också flera projekt inplanerade den kommande tiden, vilket kan göra det knepigt för dem att baka in en till säsong av The Great – samtidigt.

I en intervju med Entertainment Tonight har Fanning sagt att skaparen Tony McNamara delat med sig av massa idéer kring säsong 2 och att hon gärna vill vara med om möjligheten ges. Sedan kan det komma att bli längre fram än vad tittarna hoppas på.

Hulu kan inte gå ut med besked kring en andra säsong innan de vet att de har ombord seriens viktigaste kuggar framför kameran. Bortsett från eventuella svårigheter med att få till ett passande inspelningsschema för både Fanning och Hoult, så pekar resten på att vi får se The Great säsong 2. Det finns fortfarande massvis att utforska och leka med kring Katarinas historia.

Vi håller dig uppdaterad så fort vi vet mer.