Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Hollywood säsong 2 – fortsätter serien?

Hollywood säsong 2 – fortsätter serien?

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
21 maj 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
21 maj 2020

Det finns skäl att tro både ja och nej.

Netflix påkostade serie "Hollywood" har den senaste tiden varit på mångas läppar. Men kan vi förvänta oss att se en till säsong? Det skickas mixade signaler.

Stillbild ur "Hollywood" på Netflix.
Kommer Hollywood säsong 2? Foto: Netflix.

Streamingjätten Netflix fortsätter att leverera homeruns. Den senaste i ledet är Hollywood som handlar om filmskapares strävan efter framgång i drömfabriken på 40-talet. Den första säsongen, som består av sju avsnitt, har gjort succé världen över och i skrivande stund finner vi den även på Netflix svenska topplista. Men trots framgången är vi inte säkra på att det blir en fortsättning. 

Hollywood har sålts in som en miniserie och i en intervju med Oprah Magazine tidigare i maj berättar en av seriens skapare, Ryan Murphy, följande om seriens framtid:

– Den var designad för att vara begränsad till en säsong. Men att följa karaktärerna 20 år senare? Jag vet inte. Det är ingenting jag funderat på eller pratat med Netflix om. En fortsättning blir bara aktuellt om serien gör braksuccé. 

Murphy understryker att det är svårt att få stora skådespelare som Holland Taylor och Dylan McDermott att binda sig till ett serieprojekt över flera år. Förmodligen är det därför han hintar om att antologi-formatet vore mer aktuellt. 

Men Murphys ord behöver förstås inte vara lag. På seriens egna sociala medier har det publicerats ett inlägg som hintar om att vi faktiskt får se Hollywood säsong 2:

Hollywoods Instagramkonto

Bara två dagar efter sina kommentarer om att serien var tänkt som en miniserier svarade Murphy på en kommentar på Instagram som gett många hopp:

– Alla vill se mer, så vem vet? Jag vet att jag älskar den här casten. 

Vad framtiden håller för serien får vi vänta lite och se. Netflix brukar vänta minst ett par månader med att meddela beslut om en produktions framtid från då att den haft premiär. Men visst känns det någonstans som att Hollywood säsong 2 lär bli av.