Stora missen alla pratar om i The Last of Us – två filmteam syns i bild

Snart börjar inspelningen av The Last of Us säsong 2 – datumet spikat

  • HBO
Emil Oscar Rasmussen
07 december 2023 kl. 11:12

Arbetet med toksuccén är snart igång igen

En av skaparna bakom årets kanske största tv-seriesuccé, "The Last of Us", har avslöjat att inspelningen av seriens kommande säsong inleds i februari 2024.

Hollywoodstrejkerna lämnade många av branschens produktioner i limbo under årets gång, och HBO:s storskaliga framgångssaga The Last of Us var inget undantag. Serien, som är baserad på det hyllade tv-spelet med samma namn, debuterade på HBO Max i Sverige i februari i år och blev en omedelbar succé.

Hypen kring den postapokalyptiska serien om en man och en tonårsflicka som färdas genom ett USA där farorna lurar runt varje hörn var total i början av året, och snacket om en uppföljande säsong var igång redan innan det sista avsnittet hade kommit ut. Men knappt två månader efter säsongsfinalens premiär gick Hollywoods manusförfattare ut i strejk och en tid därefter även skådespelarna.

Snart börjar inspelningen av The Last of Us säsong 2 – datumet spikat
Foto: HBO.

Sedan en tid tillbaka är strejkerna lyckligtvis över och arbetet med alla produktioner som lades på is har påbörjats igen. Nu har Craig Mazin, en av The Last of Us-skaparna, avslöjat när serien ska börja spela in sin andra säsong.

Craig Mazin avslöjar när inspelningen av The Last of Us säsong 2 inleds

Det var i samband med Varietys "A Night in the Writers Room" – en panel där den amerikanska branschtidningen samlar manusförfattare från populära dramaserier – som Craig Mazin avslöjade att säsong 2 av The Last of Us påbörjar sin inspelning den 12 februari 2024. Den beräknade premiären för den kommande säsongen är dock först 2025.

Under "A Night in the Writers Room"-samtalet fick vi också en insyn i statusen för flera andra storserier. Utöver Mazin medverkade även Charlotte Stoudt från The Morning Show, Nathan Fielder från The Curse, Sonja Warfield från The Gilded Age, Fred Golan från Silo (där Rebecca Ferguson medverkar), Debora Cahn från The Diplomat och Michael Dinner från Justified: City Primeval.

Stoudt förutspådde att inspelningen av The Morning Show säsong 4 skulle inledas under våren eller sommaren, Silo har redan påbörjat produktionen med nästa säsong och The Diplomat kickar igång sin produktion i dag, den 7 december. Dinner kunde inte säga något definitivt för Justified: City Primeval, men hintade om att det mycket väl kan komma mer av serien framöver, och menar att både Timothy Olyphant och Walton Goggings är öppna för att återvända.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL