Rebecca Ferguson pratade gärna svenska med Filmtopp i stor intervju

Rebecca Ferguson pratade gärna svenska med Filmtopp i stor intervju

Filmtopp
29 april 2023 kl. 18:04
ANNONS
ANNONS

Svenska Hollywoodstjärnan svarade på Filmtopps frågor – på svenska

De senaste dagarna har TV4:s intervju med Rebecca Ferguson fått stor spridning eftersom stjärnan säger att hon inte vill prata svenska. Filmtopps Eric Diedrichs, som pratade med Ferguson i samma veva, är förvånad över situationen.

Den svenska Hollywoodstjärnan Rebecca Ferguson är aktuell med TV-serien Silo, som släpps på Apple TV+ nästa vecka. Det dystopiska sci-fi-dramat baseras på Hugh Howey bokserie Wool och utspelas i en framtid där jordens sista befolkning tvingas leva i en underjordisk silo eftersom jordytan är omringad av ett dödligt gift.

Silo är Fergusons första TV-serie på tio år och här spelar hon maskinisten Juliette, som arbetar i silons absoluta bottenskikt. En dag börjar hon misstänka att livet utanför silon kanske inte är så farligt som styret säger och bestämmer sig för att luska i vad som kan vara en gigantisk konspiration.

Rebecca Ferguson pratade gärna svenska med Filmtopp i stor intervju
Från den andra delen av TV4:s intervju med Rebecca Ferguson. Foto: TV4

Tycker inte att TV4:s artikel är särskilt rättvis

Häromdagen publicerade TV4 en artikel med ett utdrag ur en filmad intervju med Rebecca Ferguson, som gjordes i samband med seriens pressdagar. Klippet, som endast visar samtalets inledning, trycker på att Ferguson "vägrar prata svenska" med intervjuaren Nanna Mortarell.

Filmtopps chefredaktör Eric Diedrichs, som också hade en intervju med stjärnan i samma veva, säger att han är förvånad över innehållet i TV4:s artikel.

– Alla journalister fick tydlig info om att Rebecca ville göra sina intervjuer på engelska. Det kan man tycka vad man vill om, men så var det. Sedan tycker jag inte att innehållet i TV4:s artikel är särskilt rättvis mot vad som faktiskt skedde i Rebeccas och Nannas samtal. Vad vi får se är 35 sekunder där Rebecca förklarar varför hon helst inte vill prata svenska, men sedan gör det? Kollar man hela intervjun är det tydligt att det trots allt blev ett bra samtal. I slutet av intervjun säger också Rebecca att hon känner sig lättad över att det gick bättre för henne att prata svenska än vad hon trodde att det skulle göra. 

Rebecca Ferguson
Foto: TV4

Rebecca Ferguson ville göra Filmtopps intervju på svenska

Eric Diedrichs berättar att alla journalister fick ett mail dagen innan intervjuerna skulle genomföras om att Rebecca bara ville prata engelska. Sedan, strax före sin intervjuslot i Zoom, blev han påmind om detta på nytt.

– Nog tyckte jag att det var lite märkligt, för jag, liksom Nanna, hade sett fram emot att få prata svenska med Rebecca. Det blir ju lite mer levande på så vis.

– Jag blev inte lite förvånad när Rebecca utbrast "Hej, Eric!". När jag frågade henne om vi ska ta det på engelska sa hon att hon "gärna försöker på svenska" och frågade om vi kunde "hoppa lite fram och tillbaka" mellan språken. Det slutade med att hela intervjun blev på svenska. Det var ett supertrevligt samtal och jag är mycket glad över att ha pratat om henne. Hon är en av vår tids största och skickligaste stjärnor.

Under intervjun med Rebecca Ferguson menar Eric att han fick uppmaningar om att byta till engelska.

– Min känsla var snarare att det amerikanska bolaget, som ansvarade för pressdagen, ville att intervjuerna skulle vara på engelska så att de skulle förstå vad vi pratade om. Under konversationens gång fick jag flera meddelanden där de skrev att jag var tvungen att byta till engelska, men det var jag inte intresserad av att göra. Om Rebecca Ferguson vill prata med svenska med mig så är det klart att jag pratar svenska med henne.

Spana in Filmtopps intervju med Rebecca Ferguson. Där svarar hon på vad som krävs för att hon ska börja arbeta i Sverige igen, pratar om Tom Cruises stunts i "Mission: Impossible"-filmerna och mycket mer.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL