EXKLUSIVT: Rebecca Fergusons krav för att arbeta i Sverige igen

KLART: Silo med Rebecca Ferguson förnyas med en säsong 2

  • Apple TV+
Filmtopp
14 juni 2023 kl. 16:13

Hyllade Silo kommer tillbaka med fler avsnitt

I dag avslöjar Apple TV+ i ett pressmeddelande att Rebecca Ferguson-ledda "Silo" kommer att återvända med en säsong 2, efter det varma mottagande av den första säsongen.

Det blir en andra säsong av Apple TV+ hyllade "Silo" baserad på Hugh Howeys bästsäljande romantrilogi. Serien är skapad av den Emmy-nominerade manusförfattaren Graham Yost. I huvudrollen och som exekutiv producent ser vi svenska Rebecca Ferguson som hyllats för sin gestaltning av ingenjören Juliette.

KLART: Silo med Rebecca Ferguson förnyas med en säsong 2
Foto: Apple TV+

Detta är Silo på Apple TV+: "Tittarsiffran fortsätter bara att klättra"

"Silo" är berättelsen om de sista tiotusen människorna på jorden. Deras milsdjupa hem skyddar dem från den giftiga och dödliga världen utanför. Men ingen vet när eller varför den underjordiska silon de lever i byggdes – och alla som försöker ta reda på det möter ödesdigra konsekvenser. Ferguson spelar huvudrollen Juliette, en ingenjör som söker svar kring mordet på en närstående. Sökandet leder in henne i ett mysterium som går långt mycket djupare än vad hon hade kunnat föreställa sig – och får henne att förstå att om lögnerna inte dödar dig, gör sanningen det.

– Det har varit enormt tillfredsställande att se det fängslande, atmosfäriska och vackert utformade sci-fi-epos som Silo är snabbt bli Apples dramaserie nummer ett, säger Matt Cherniss, head of programming på Apple TV+, i pressutskicket.

Cherniss antyder också att framgångarna med serien ligger till grund för det förnyade förtroendet:

– Samtidigt som publik runt om i världen har blivit uppslukade av mysterierna och konspirationerna som ligger begravda i denna fascinerande underjordiska värld, fortsätter tittarsiffran bara att klättra, och vi är så exalterade över att fler hemligheter i silon ska avslöjas under säsong två.

Skaparen om säsong 2 av Silo: "En ära att få möjligheten att gräva djupare"

Förutom Ferguson syns Common (The Chi), Harriet Walter (Succession), Chinaza Uche (Dickinson), Avi Nash (The Walking Dead), David Oyelowo (Selma), Rashida Jones (Parks and Recreation) och Tim Robbins (Mystic River) i rollerna.

– Vi kan inte vänta på att publik runt om i världen ska fördjupa sig i den episka värld vi har skapat för att väcka Hugh Howeys romaner till liv, säger Yost. Apple har trott på vår vision från dag ett och det är en ära att få möjligheten att gräva djupare i den här berättelsen och komma närmare våra karaktärer i silon.

"Silo" är producerad för Apple TV+ av AMC Studios och är baserad på romanerna av Hugh Howey. Serien är exekutivt producerad av Yost, Howey, Tyldum och Ferguson, tillsammans med Nina Jack, Fred Golan, Rémi Aubuchon och Ingrid Escajeda.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL