Scooby Doo-serien Velma sämst någonsin – men får ändå säsong 2?

Scooby Doo-serien Velma sämst någonsin – men får ändå säsong 2?

  • HBO
Axel Diedrichs
26 januari 2023 kl. 13:01

HBO Max omfamnar hatstormen

Nya Scooby Doo-serien "Velma" rankas som den sämsta animerade någonsin. Trots floppen verkar det som att vi får se en fortsättning på HBO Max.

Den nya Scooby Doo-serien Velma är en spinoff som utspelar sig innan det välkända gänget samlas för att lösa brott tillsammans. Serien blev brutalt sågad av fansen under sin premiär i mitten på januari, och sedan dess har hatet fortsatt att hagla ner. Men likväl ser det ut som att Velma säsong 2 är på väg till HBO Max.

Serien är utvecklad av den berömda och ofta hyllade TV-profilen Mindy Kaling, som främst är känd för att ha skrivit och producerat komediserien The Office. När det blev känt att hon skulle göra rösten till titelkaraktären Velma Dinkley i en ny Scooby Doo-satsning var folk inledningsvis peppade. Men när det framkom att rollfiguren skulle vara av asiatisk härkomst, att Scooby Doo inte skulle medverka, och att den humoristiska tonen främst skulle vara för vuxna, uppenbarade sig ett starkt tvivel. Väl efter premiären slog hatet ner som en bomb på Velma, som ett par veckor senare nu har 1.3/10 i betyg på IMDb och 7/100% i tittaromdöme på Rotten Tomatoes.

De två snittbetygen gör produktionen till den sämsta någonsin. Men trots kritiken uppger amerikansk media att Velma säsong 2 är på väg.

Scooby Doo-serien Velma sämst någonsin – men får ändå säsong 2?
Foto: HBO Max.

Trots hatet mot Scooby Doo-serien – Velma säsong 2 under utveckling

Enligt den amerikanska tidningen Screen Rant arbetar HBO Max på en andra säsong av Velma. Sett till responsen den fått kan det tyckas vara förbluffande. Och även om kritikerna är mer optimistiska mot serien, är även recensionerna långt övertygande (på Metacritic ser vi ett kritikersnitt på 59/100). Nej, det enda som verkar tala för att streamingtjänsten väljer att satsa vidare på produktionen är tittarsiffrorna. 

Efter premiären gick seriens officiella Twitter-konto ut med att det första avsnittet slog rekord som HBO Max största premiär för en egenproducerad animerad serie någonsin. Streamingtjänsten verkar alltså inte rädas hatstormen, utan snarare omfamna den. All publicitet är väl trots allt bra publicitet?

 

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL