Julia_Child_matlagning

Premiär för serien Julia

  • HBO
Uppdaterad kl. 19:04 | Publicerad 02 april 2022 kl. 15:04

Populära TV-kocken Julia Childs liv har blivit TV-serie.

Alla de som gillar matlagning har fått en ny serie att hugga tänderna i. HBO Max släpper i dag en helt ny serie om kocken och TV-personligheten Julia Child.

I Sverige har vi Mat-Tina, i Storbritannien har de Gordon Ramsey och i USA är det Rachel Ray som rör runt i grytorna. Men långt innan dessa kockar gjorde entré i TV-rutan var det Julia Child som gällde. 

Matlagning blandat med historia

I dag, den 31 mars, släpper streamingtjänsten HBO Max sin serie om amerikanskan Julia Childs liv. Julia Child föddes 1912 i Kalifornien och kom att revolutionera den moderna matlagningen med sitt program The French Chef. I serien Julia får vi följa den berömda TV-kocken Julia Child genom hennes liv, hett kryddat med historiska avstamp i den moderna amerikanska historien. Kvinnorättsrörelsen, kändisskapet och den amerikanska kulturens svängningar är något av det som tas upp i denna nya serie. 

I rollen som Julia Child ser vi Sarah Lancashire, David Hyde Pierce axlar rollen som Julia Childs make Paul Cushing Child, och som bokredaktören Avis DeVoto ser vi Bebe Nuewirth

Se trailern här!

Inte första gången Julia Childs liv blir film

Serien Julia är inte första gången som det görs en adaption på den legendariska TV-kockens liv. 2009 släpptes filmen Julie & Julia med Meryl Streep i rollen som Julia Child. 

Mer läsning: 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL