Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Dokumentär om tv-kocken Julia Child på gång

Dokumentär om tv-kocken Julia Child på gång

David Lindahl | Nyhet
19 april 2020
David Lindahl | Nyhet
19 april 2020

Från filmskaparna bakom dokumentären RBG.

En dokumentär om den kända tv-kocken Julia Child är på gång. Filmskaparna bakom RBG som handlade om USA:s hösta domstols enda kvinnliga domare ligger bakom den.

2018 släpptes dokumentärfilmen RBG om Ruth Bader Ginsburg som handlade om USA:s enda kvinnliga domare i den högsta domstolen. Filmen nominerades bland annat för en Oscar för bästa dokumentär.

Nu rapporterar Variety att samma filmskapare jobbar på en ny dokumentär om den kända tv-kocken Julia Child. Sony Pictures Classic har fått rättigheterna till hennes historia och samarbetar med dokumentärfilmarna Julie Cohen och Betsy West.

Julia Child var en känd amerikansk tv-kock som under 60-talet hade fler olika populära matlagningsprogram på amerikansk tv. Hon är bland annat erkänd för att vara en av dem som populariserade fransk matlagning i USA genom sin kokbok Master the Art of French Cooking.

Dokumentären kommer att heta Julia och ska innehålla aldrig för visade filmer från inspelningarna av Julia Childs tv-program. Planen är att dokumentären ska ha premiär 2021.

Tidigare har flera dokumentärer och filmer gjorts om Julia Child. Bland annat spelfilmen Julie & Julia där Meryl Streep gestaltade den berömda tv-kocken.

Läs även mer här om att drive-in-bio är populärt nu under Coronakrisen.

NÄSTA ARTIKEL