KLART: Snart kommer Rick & Morty säsong 7 – men utan Justin Roiland

Premiär för ny säsong av Rick and Morty – hör du förändringen i serien?

  • HBO
Emil Oscar Rasmussen
16 oktober 2023 kl. 10:20

Rick and Morty säsong 7 intar HBO Max

I dag är det premiär för den sjunde säsongen av "Rick and Morty" på HBO Max. Säsongen bjuder på galna äventyr, men också nya röster för huvudkaraktärerna. Hör du någon skillnad?

Populära "Rick and Morty" är tillbaka med nya galna upptåg. Seriens sjunde säsong har premiär i dag på HBO Max. På premiärdagen släpps det första av totalt tio avsnitt från säsong 7.

Rick and Morty är den animerade komediserien för vuxna som debuterade 2013 och tar oss med på urspårade äventyr genom tid och rum. I centrum hittar vi den cyniske, alkoholiserade vetenskapsmannen Rick, som också råkar vara universums smartaste man, och hans bräckliga barnbarn Morty.

Premiär för ny säsong av Rick and Morty – hör du förändringen i serien?

Serien skapades av Dan Harmon och Justin Roiland, och den sistnämnde har även gjort rösterna till en rad av karaktärerna, inklusive de två protagonisterna Rick och Morty. Inför den nya säsongen tvingades Roiland dock lämna Rick and Morty till följd av anklagelser om våld i hemmet. Det innebär att nya röstskådespelare tar över för de två huvudkaraktärerna i säsong 7 – men frågan är hur många som märker någon skillnad. Ersättarna gör nämligen ett ypperligt jobb i att efterlikna Roilands tolkning av Rick och Morty.

Avsnitten i den nya säsongen har titlar som bl.a. "How Poopy Got His Poop Back", "Air Force Wong" och "Mort: Ragnarick". Vi ser med andra ord ut att kunna vänta oss sedvanligt satiriska, gränslösa avsnitt – säkerligen med undertoner av existentialism.

"Rick and Morty" säsong 7 streamar du på HBO Max, där du även hittar de tidigare säsongerna.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL