Premiär för Billions säsong 5B

Premiär för Billions säsong 5B

  • HBO
Emil Oscar Rasmussen
05 september 2021 kl. 09:09

Den andra halvan av Billions säsong 5 är här.

Den första halvan av den femte säsongen av hyllade "Billions" landade på HBO Nordic tidigare under våren och sommaren. Nu är det äntligen dags för även de kvarvarande fem avsnitten att nå streamingtjänsten.

"Billions" har förgyllt vår tillvaro ända sedan 2016 när serien först hade premiär. Sedan dess har vi fått följa åklagaren Chuck Rhoades (Paul Giamatti) och miljardären Bobby Axelrod (Damian Lewis) i över 50 avsnitt – och fler ska det bli.

Serien är nu inne på sin femte säsong och dess avslutande avsnitt har precis börjat rulla ut på HBO Nordic i Sverige. Totalt består säsongen av 12 avsnitt. De första sju avsnitten släpptes under maj och juni (3 maj–14 juni), och därefter har serien haft ett uppehåll på nästan tre månader. Från och med i dag (5 september) kommer ett nytt avsnitt att släppas i veckan, fram till och med säsongsavslutningen den 3 oktober.

Totalt är det fem avsnitt vi har att se fram emot under säsong 5B av Billions. Säsongens två halvor är med andra ord inte helt jämnfördelade.

LÄS OCKSÅ: Bästa serierna på HBO 2021

Därför delades säsongen upp.

Fenomenet av att dela upp säsonger i två delar har blivit allt vanligare de senaste åren. Bara den senaste tiden har vi sett liknande exempel med den avslutande säsongen av La casa de papel och den femte säsongen av Lucifer. Det finns flera anledningar till att streamingtjänsterna har börjar omfamna den här distributionsmodellen.

En av anledningarna – som vägt extra tungt under pandemin – är produktionsfördröjningar som helt enkelt gör att lanseringen av avsnitten måste spridas ut. Detta är också anledningen till att den femte Billions-säsongen delades upp i två delar.

Med det sagt är det också en modell som många distributörer ser som fördelaktig på streamingmarknaden. Dels möjliggör den att de kan släppa flera avsnitt på kort tid (vilket efterfrågas i dessa tider av binge-tittande) och dels gör det att en serie kan stanna i blickfånget under en längre tid.

För många streamingtjänster blir det alltså ett sätt att både ha kakan och äta den. Vi kommer med andra ord inte bli förvånade om vi ser mer av den här typen av lansering av serier i framtiden.

Säsong 5B av Billions är inte slutet.

I den andra halvan av säsong 5 kommer vi fortsatt att få följa Chuck och Bobby i deras alltid så intensiva rivalitet och vi kommer att få fortsätta följa dem även efter att säsong 5B är över.

Den som har varit orolig för att de kommande avsnitten av Billions skulle vara de sista kan alltså pusta ut. Det står klart sedan en tid tillbaka att det även kommer att komma en sjätte säsong av serien. Showtime, som ligger bakom serien, beställde redan under oktober 2020 ytterligare 12 avsnitt av serien.

Den sjätte säsongen av Billions väntas komma någon gång under 2022, och vår bästa gissning är att det blir någon gång under årets andra halva.

LÄS OCKSÅ: Bästa filmerna på HBO 2021

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL