Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Nya Game of Thrones serien House of the Dragon – Detta vet vi

Nya Game of Thrones serien House of the Dragon – Detta vet vi

  • HBO
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
30 mars 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
30 mars 2020

Premiär under 2022.

"House of the Dragon" blir HBO-serien som tar oss tillbaka till Westeros. Idag vet vi inte mycket om den, men lite finns det allt att dela med sig av.

Daenerys Targaryen i "Game of Thrones".
Daenerys Targaryen i "Game of Thrones". Foto: HBO.

I maj 2019 nådde HBO:s episka åttasäsongare sitt slut. Men Westeros kommer att komma tillbaka, i form av en spinoff-serie. Det stod klart i slutet på oktober att House of the Dragon är titeln och att den blir en prequel till händelserna i Game of Thrones

Vad vi känner till sedan tidigare är att serien baseras på George R.R. Martins bok Fire and Blood som utspelar sig trehundra år innan Game of Thrones och kretsar kring huset Targaryen och Daenerys föräldrar. 

I casting-processen

Daenerys Targaryen i Game of Thrones serien.
Foto: HBO.

Nya karaktärer innebär nya skådespelare och det ska bli spännande att se vilka ansikten som kommer att pynta affischerna. Casting-företaget Knight Edge Media letar nu efter stjärnorna att göra huvudkaraktärer som Aegon, Visenya och Rhaenys Targaryen.

Enligt Express UK letar de efter en vit man i 20-årsåldern att gestalta Aegon, som är gift med sina två systrar, som även de är i liknande ålder. Han beskrivs som en tillbakadragen man, men som är hård mot de som trotsar honom. Och han rider draken Balerion, som är kopplingen till berättelsens titel. 

I dagsläget är det inte känt vilka som blir seriens showrunners. 

Nya Game of Thrones-serien "House of the Dragon" har premiär på HBO någon gång under 2020. Ifall datumet skjuts upp på grund av coronaviruset återstår att se. Vi håller dig uppdaterad.

MER LÄSNING: 

Game of Thrones mest nedladdade serien 2019 – se hela listan här
Sista avsnittet av Game of Thrones – ett värdigt avslut?

NÄSTA ARTIKEL