Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Nya filmer och serier på HBO Max i maj 2022

Nya filmer och serier på HBO Max i maj 2022

  • HBO
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
28 april 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
28 april 2022

Kära återseenden och efterlängtade premiärer väntar under vårmånaden.

I maj kommer HBO Max förgylla våra vårkvällar med efterlängtade titlar som "Hacks" säsong 2, "The Staircase", "The Time Traveler's Wife" och en hel del annat smått och gott.

Nya serier på HBO Max i maj 2022

Bunker – 2 maj

Bunker
Foto: HBO Max.

"Bunker" är en mörk komediserie från Mexiko som handlar om den medelålders pappan Vladimiro (Bruno Bichir). Hans fru och barn har tappat respekten för honom och han bestämmer sig för att gömma sig i en gammal bunker. Hans frid blir dock inte långvarig efter att kontakt etableras med koreanska och ryska vetenskapsmän...
 

Totalt 8 avsnitt, samtliga tillgängliga på premiärdagen.

Noughts + Crosses (säsong 2) – 6 maj

Jack Rowan och Masali Baduza är tillbaka i rollerna som Callum och Sephy i BBC One-dramat Noughts & Crosses. Paret försöker nu desperat fly från Albion på jakt efter ett nytt liv tillsammans. Det har tagit eld i staden de lämnade bakom sig i kölvattnet av Sephys "kidnappning" och de förödande händelserna i första säsongen.

 

Serien är baserad på de populära ungdomsromanerna av Malorie Blackman.
 

Totalt 4 avsnitt, samtliga tillgängliga på premiärdagen.

The Staircase – 6 maj

"The Staircase" är baserad på en sann historia och handlar om Michael Petersons (Colin Firth) liv, hans spretiga familj i North Carolina och hans fru Kathleen Petersons (Toni Collette) mystiska död. I andra roller ser vi Michael Stuhlbarg, Juliette Binoche, Dane DeHaan, Olivia DeJonge, Rosemarie DeWitt, Tim Guinee, Patrick Schwarzenegger, Sophie Turner, Vincent Vermignon, Odessa Young och Parker Posey.

 

Serien är skapad av Antonio Campos. 
 

Totalt 8 avsnitt, varav 3 släpps på premiärdagen.

Visitors – 10 maj

Visitors
Foto: Warner TV.

"Visitors" är en fantasykomediserie av Simon Astier (Zero Corp, Mortel) och den första franska original-tv-serien för kanalen Warner TV. Den åtta avsnitt långa halvtimmesserien skapades, skrevs och regisseras av Astier, som också spelar huvudrollen som Richard – en nybörjarpolis som ser två konstiga ljus kollidera på himlen under sin första dag på jobbet.

 

I övriga roller ser vi Florence Loiret Caille, Damien Jouillerot, Vincent Desagnat, Tiphaine Daviot, Grégoire Ludig, Julie Bargeton, David Marsais, Arnaud Tsamere, Delphine Baril och Adrien Ménielle.
 

Totalt 8 avsnitt, varav 3 släpps på premiärdagen.

Breeders (säsong 3) – 12 maj

Martin Freeman och Daisy Haggard gör huvudrollerna i denna brittiska mörka komediserie. En smärtsamt ärlig inblick i föräldraskapet när Paul (Freeman) och Ally (Haggard) försöker få ihop livspusslet. Den nya säsongen tar vid där den förra slutade efter att tonåringen Luke (Alex Eastwood) slår sin pappa. Samtidigt har Ally sina egna problem med jobbet, sitt tidiga klimakterium och med hennes allt mer ansträngda förhållande till sin nyblivna tonårsdotter, Ava (Eve Prenelle).

 

Serien är medskapad av Freeman, Chris Addison och showrunnern Simon Blackwell.
 

Totalt 10 avsnitt, varav 2 släpps på premiärdagen och därefter 1 i veckan.

Wild Romania – 12 maj

"Wild Romania" är ett genomarbetat dokumentärprojekt tillägnat Rumäniens natur och djurliv. Tusentals kilometer, hundratals timmar av råmaterial och mer än tio år av förproduktion har resulterat i unika bilder från spektakulära delar av landet och unika berättelser om landets biologiska mångfald.

 

Dokumentärserien är regisserad av Dan Dinu med Adrian Titieni i huvudrollen.
 

Totalt 3 avsnitt, 1 nytt avsnitt i veckan.

Hacks (säsong 2) – 13 maj

Den Emmybelönade och kritikerrosade Max Original-komediserien Hacks återvänder för en andra säsong. Säsong 2 tar vid precis där första säsongen slutade, när den legendariska Las Vegas-komikern Deborah Vance (Jean Smart) och hennes unga manusskrivare Ava (Hannah Einbinder) reser genom landet och arbetar med Deborahs nya djupt personliga standup-akt.

 

Återkommande skådespelare inkluderar Jean Smart, som belönades med en Emmy för sin insats i säsong 1, Hannah Einbinder, Carl Clemons-Hopkins och Jane Adams, samtliga nominerades till Emmys för säsong 1. Nya gästskådespelare är Laurie Metcalf, Martha Kelly, Ming-Na och Margaret Cho.
 

Totalt 10 avsnitt, 2 nya avsnitt i veckan.

Conversations with Friends – 15 maj

Frances, 21-årig collegestudent, och hennes exflickvän men numera bästa vän Bobbi, framför spoken word-poesi tillsammans i Dublin. De träffar Melissa och en äldre författare, som är fascinerad av paret. Bobbi och Frances börjar umgås med Melissa och hennes man Nick, en stilig men reserverad skådespelare. Medan Melissa och Bobbi flirtar öppet med varandra, inleder Nick och Frances en intensiv hemlig affär som är överraskande för dem båda.

 

Serien är regisserad av Lenny Abrahamson och Leanne Welham, producerad av Element Pictures (Normal People, Room, The Favourite) och en seriebearbetning baserad på Sally Rooneys debutroman. Med Alison Oliver, Sasha Lane, Joe Alwyn och Jemima Kirke i huvudrollerna.
 

Totalt 12 avsnitt, 1 nytt avsnitt i veckan.

The Time Traveler's Wife – 16 maj

HBO:s dramaserie The Time Traveler's Wife berättar historien om det gifta paret Clare och Henry och problemen de ställs inför på grund av Henrys förmåga att resa i tiden. I huvudrollerna ser vi Rose Leslie som Clare Abshire och Theo James som Henry DeTamble.

 

Serien är baserad på den bästsäljande romanen av Audrey Niffeneggerav, bearberad för tv av manusförfattaren Steven Moffat (Doctor Who, Sherlock) och regisserad av David Nutter (Band of Brothers, The Sopranos, Game of Thrones).
 

Totalt 6 avsnitt, 1 nytt avsnitt i veckan.

Nya filmer på HBO Max i maj 2022

  • Trophy
  • Ferrari: Race to Immortality
  • I Am Bolt
  • I Am Duran
  • Senna
  • Steve McQueen: The Lost Movie
  • When We Were Bullies
  • Gladiator
  • Inglourious Basterds

Fler titlar förväntas presenteras inom kort.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL