Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Nu kan du streama nya Gossip Girl

Nu kan du streama nya Gossip Girl

  • HBO
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
26 oktober 2021
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
26 oktober 2021

Se nya Gossip Girl på HBO Max

Lanseringen av HBO Max i Sverige innebär att en hel del nya filmer och serier har blivit tillgängliga på den svenska streamingmarknaden. Bland dessa hittar vi rebooten på populära "Gossip Girl".

Mellan 2007–2012 blev serien Gossip Girl ett fenomen som snärjde många, främst ungdomar, runt om i världen. Handlingen, som kretsar kring ett gäng väldigt privilegierade (åtminstone mestadels) tonåringar på Manhattan vars alla hemligheter avslöjas av en hemlig bloggare, inspirerade en och annan blogg i verkligheten under tiden som den sändes. Serien kickstartade dessutom en och annan karriär – Blake LivelyLeighton Meester och Pen Badgley är bara några namn som fick sina stora genombrott med Gossip Girl.

LÄS OCKSÅ: HBO Max: Höjdpunkter i streamingtjänstens utbud

Gossip Girl-originalet föregick precis den stora sociala medier-boomen och det var föga förvånande att en reboot till slut skulle dyka upp, anpassad efter en nutid där information sprids snabbare än någonsin.

I nya "Gossip Girl" har bloggen därför bytts ut mot ett Instagram-konto och en hel del annat har också moderniserats, men i grund och botten är det samma grundstenar som utgör nya Gossip Girl som originalserien. Sådant som status, relationer och det ständiga hotet om att hemligheter ska uppdagas genererar konflikt precis som det gjorde för Serena, Blair, Dan, Chuck och de andra.

Värt att nämna är att nya Gossip Girl som sagt är en HBO Max-serie, vilket inte originalserien var – något som öppnar för ett aningen mer vågat innehåll.

LÄS OCKSÅ: Höstens stora premiärer på HBO Max

NÄSTA ARTIKEL