Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Höstens stora premiärer på HBO Max

Höstens stora premiärer på HBO Max

  • HBO
Filmtopp
Filmtopp | Lista
21 september 2021
Filmtopp
Filmtopp | Lista
21 september 2021

Nordiska satsningar bland höstens nykomlingar.

Under hösten landar HBO Max äntligen i Sverige. Den 26 oktober är datumet för lanseringen och både innan dess och efter det kan vi vänta oss flera sevärda premiärer från HBO:s sida.

RELATERAD LÄSNING:

Under sommaren tenderar de flesta streamingtjänster att dra ner på tempot en aning, men så fort graderna sjunker en aning och löven börjar gulna så vrider de upp farten igen – och det gäller även HBO Nordic som ska komma att bli HBO Max den 26 oktober.

HBO Nordic har, under sin nuvarande flagg, inte lanserat produktioner på den svenska marknaden i riktigt samma höga fart som exempelvis konkurrenten Netflix, men med HBO Max kommer flödet av nytillskott sannolikt bli aningen bättre än tidigare. Det betyder dock inte att HBO fram tills nu har försett oss med serier av absolut bästa kvalitet.

Streamingtjänsten kickstartade bland annat hösten med storsatsningen Scenes from a Marriage, nyversionen av Ingmar Bergmans klassiker, What We Do in the Shadows (säsong 3) och Billions (säsong 5) – och fler sevärda titlar ska det bli. 

Höjdpunkter bland höstens filmer och serier på HBO Max:

Kamikaze – Danmarks första originalserie på HBO Max

Kamikaze – HBO-premiär i höst
Foto: HBO.

Kamikaze är en kommande dansk serie som är baserad på Erlend Loes bok Gör vad du vill (norsk titel: Muleum). Serien kommer att bli den första danska originalserien på HBO Max och handlingen kretsar kring 18-åriga Julie som är på jakt efter en mening med livet. Hennes existentiella kris uppstår efter det att hennes föräldrar och bror går bort i en flygolycka. Trots att hon kommer från en välbärgad familj och har allt som andra bara kan drömma om, hjälper det inte henne att finna lyckan efter tragedin – den måste hon söka upp på annat håll.

I rollerna ser vi bland andra svenska Johan Rheborg, men också Marie Reuther (i huvudrollen), Charlotte Munck, Mads Reuther, Aleksandr Kuznetsov m.fl.

Premiär: November.

Succession (säsong 3)

Succession har premiär på HBO i höst
Foto: HBO.

Den tredje säsongen av HBO:s succéserie Succession är en av årets mest efterlängtade premiärer på streamingtjänsten. Något som inte är så konstigt med tanke på vilka framgångar den har haft hittills. För Successions andra säsongen prisades serien exempelvis som bästa dramaserie på det årets Emmygala.

I den tredje säsongen fortsätter familjekaoset när Logan Roy kämpar för att säkra politiska och ekonomiska allianser såväl som inom familjen.

Premiär: 18 oktober.

And Just Like That...

And Just Like That... kommer till HBO
Foto: HBO.

Och bara sådär, så är det dags för favoriterna (åtminstone tre av dem) från Sex and the City att återvända till rutan. I det nya kapitlet av Carrie (Sarah Jessica Parker), Miranda (Cynthia Nixon) och Charlottes (Kristin Davis) liv, kommer vi nu att få följa dem medan de försöker hantera en tillvaro som nu, när de befinner sig i 50-årsåldern, tycks vara ännu mer komplicerad än när de var i 30-årsåldern.

Premiär: December 2021

Lust – Sveriges första originalserie på HBO Max

Lust kommer till HBO
Foto: HBO.

Det är inte bara Danmark som snart får sin första HBO Max originalserie – även Sverige har en på gång. Den första originalserie från Sverige som kommer att landa på den nylanserade streamingplattformen är Lust, en komedi som HBO beskriver som smärtsamt ärlig. Handlingen kommer att kretsa kring fyra sexuellt frustrerade kvinnor (spelade av Sofia Hellin, Anja Lundqvist, Julia Dufvenius och Elin Klinga) – vänner sedan barnsben – som vill ta reda på hur bra sex, eller avsaknaden av det, påverkar hälsan hon svenska kvinnor över 40 år.

Premiär: Inget officiellt datum, men förmodad premiär höst/vinter 2021.

HBO:s premiärschema höst 2021:

  • Scenes from a Marriage – 13 september
  • Doom Patrol (säsong 3) – 24 september
  • Nuclear Family (dokumentärserie) – 27 september
  • Frayed (säsong 2) – 30 september
  • Peacemaker – 1 oktober
  • Succession (säsong 3) – 18 oktober
  • Kamikaze – november
  • And Just Like That... – höst/vinter
  • Lust – höst/vinter
NÄSTA ARTIKEL