Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Lovecraft Country säsong 2 – Därför uteblir den

Lovecraft Country säsong 2 – Därför uteblir den

  • HBO
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
05 juli 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
05 juli 2021

Sagan har redan nått sitt slut.

Den hyllade serien som följer en mans sökande efter sin pappa i USA på 50-talet anses vara en av fjolårets bästa och mest innovativa dramaserier. Nu väljer HBO att lägga ner den.

MER LÄSNING:

Många hade hoppas på att få se Lovecraft Country säsong 2, men Deadline kommer med uppgifterna att HBO nu lägger ner serien. Vad det beror på framkommer inte i streamingtjänstens uttalande om nedläggningen: 

– Vi är tacksamma för dedikationen och begåvningen som lyst genom produktionen, och Misha Green, som skapat den här banbrytande serien. Och tack till fansen som följt med oss på den här resan. 

Sett till den goda respons serien fått av kritikerkåren och de tittare som sett den, kan vi bara anta att den nådde ut till en för liten publik. Det är sedan gammalt att tittarsiffrorna avgör en produktions fortsatta vara eller icke vara. 

Det ska även sägas att det var slut på underlag att utgå från för manusförfattarna. Seriens första säsong bygger nämligen på Matt Ruffs bok med samma titel.

Serien, som i grunden är ett drama blandade även in element av fantasy och skräck, vilket gav den sin spännande karaktär. Många är det som kommer att bli besvikna av nyheten att Lovecraft Country säsong 2 uteblir. 

 

NÄSTA ARTIKEL