Aquaman and the Lost Kingdom affischbild

James Wans nya Aquaman kommer till HBO Max tidigare än väntat

  • HBO
Johan Samuelsson Krantz
21 februari 2024 kl. 10:02

Jason Momoa dyker upp på HBO Max – nytt äventyr med "Aquaman and the Lost Kingdom".

Nya undervattensvärldar väntar när HBO Max släpper den nya DC-filmen för streaming snabbare än förväntat.

Filmen Aquaman and the Lost Kingdom (2023) som hade biopremiär i Sverige den 20 december har redan satt ett släppdatum för streaming på HBO Max. Premiärdatumet är spikat till den 27 februari, alltså redan nästa vecka.

Filmen är regisserad av James Wan, mest känd för sin framgångsrika skräckfilm The Conjuring (2013). I huvudrollen som Arthur Curry, även känd som Aquaman, ser vi Jason Momoa tillsammans Amber Heard som Mera.

James Wans nya Aquaman kommer till HBO Max tidigare än väntat
Foto: Warner Bros.

Snabbare övergång till streaming – växande trend

Intäkterna för den nya Aquaman and the Lost Kingdom motsvarade inte förväntningarna om man jämför med föregångaren. Det har förekommit mycket diskussioner om superhjälteutmattning som är ett fenomen till följd av en mättnad i genren.

Många avstår från att besöka biografen med vetskap om att filmen ändå snabbt kommer finns tillgängliga på olika streamingplattformar.

Fönstren mellan bio och streamingpremiärerna verkar bara minska. Det korta intervallet mellan biopremiär och streamingsläpp indikerar en växande trend där filmer blir tillgängliga för hemmapubliken snabbare än tidigare.

Trenden såg ut att komma av sig efter pandemin, och just Warner Bros. och HBO Max övergav sitt tidigare fönster på 45 dagar mellan biopremiär och streamingpremiär, men med en mängd filmer som inte levt upp till bioförväntningarna ser intervallet återigen ut att krympa.

Denna förändring i distributionsmodellen kan ha långtgående konsekvenser för hur vi konsumerar film och innebär en fortsatt spännande framtid för streamingtjänster som Max. Med Aquaman and the Lost Kingdom som ett av de senaste exemplen, kan vi förvänta oss fler snabba övergångar från biograf till streaming i framtiden.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL